Проблем с xcr

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Проблем с xcr

Мнениеот tigerbg » Пет Сеп 23, 2011 1:48 pm

Здравейте днес както си карах колелото и забелязах че от врътката на ребаунда която е отгоре-вилката ми е sr suntour xcr започна да излиза масло прибрах се и го оставих след това видях че всичкото масло е изтекло. Ето снимка откъде излизаше масло http://tigerbg1.snimka.bg/hobby/vilka.622604 Какво да праявя?? pls help
tigerbg

Рейтинг: 1198

Re: Проблем с xcr

Мнениеот tigerbg » Пет Сеп 23, 2011 2:50 pm

модела е 2011
tigerbg

Мнениеот sailman » Пет Сеп 23, 2011 4:39 pm

Вероятно е избило някое от уплътненията на шиша на рибаунда (червената врътка). Ако нямаш опит (а случая явно е такъв) с разглабяне и ремонт на вилки, най-добре занеси вилката при кадърен механик. Въпросният хидравличен патрон е обслужваем и предполагам ще могат да се заменят уплътненията.

П.П. Аз самият съм отварял такъв, но само за смяна на маслото и не се загледах подробно как е осъществено уплътняватнето при "връткта" за раглаж на връщането (рибаунда). Щом е направено то човешка ръка обаче, ще може и да се ремонтира. ;)

П.П.2 Патрона на хидравликата е идентичен с използваният в Raidon X1- Р-LOD, та при отварянето за ремонт можете да си поиграете с масълцата вътре...Например да сипете 2.5 W масло за вилки, че рибаунда с фабричното масло идва мудничък.
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Рейтинг: 2000

Мнениеот tigerbg » Пет Сеп 23, 2011 6:48 pm

Благодаря за съветите :):).А да попитам понеже съм от Разград и там няма такъв кадърен механик,дали в русе в димибайк ще се справят
tigerbg

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти