Велосипед за градско каране

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Велосипед за градско каране

Мнениеот My.Point.Of.View » Вто Сеп 27, 2011 11:04 pm

Искам да си купя велосипед за градско каране в ретро стил като от стар италиански филм.
Кои модели бихте ми препоръчали?
My.Point.Of.View

Рейтинг: 1220

Re: Велосипед за градско каране

Мнениеот edinmilion » Сря Сеп 28, 2011 8:52 am

edinmilion

Рейтинг: 2000

Мнениеот My.Point.Of.View » Съб Окт 01, 2011 1:00 am

Eто какво си взех след почти 2 седмици умуване:

Изображение
My.Point.Of.View

Мнениеот PtD » Съб Окт 01, 2011 1:20 am

Голямо умуване е паднало :magnify:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот My.Point.Of.View » Съб Окт 01, 2011 8:40 am

Това е първото ми сериозно колело... сериозно, щото сериозно го избирах, хаха.
Ми все от някъде трябва да се почне.
My.Point.Of.View

Мнениеот Ozzie » Съб Окт 01, 2011 9:18 am

@My.Point.Of.View
'щот ме накара да се усмихна сутринта, пичелиш плюсчееее :thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот My.Point.Of.View » Съб Окт 01, 2011 5:35 pm

Днес навъртях с него 40 км градско и извънградско... Не разбирам защо са му сложили три скорости, като първата и втората скорост са почти еднакви? Можеха или наистина да са три различни скорости, или просто две.
Като имате предвид, че аз съм абсолютно излязъл от форма, за първи ден - това говори, че съм страшен ентусиаст!!!
Сега ако ми дадете пистов, не зная кво ще направя с него!!!
Слушах си радио и въртях педали на воля!
Знаете ли, то било хубаво човек да кара колело!!!
И бузите ми се прибраха навътре.

Съвет какво да правя, за да не нося раница на гърба си? Примерно дисаги, кошничка с цветя на предното колело и прочие?
My.Point.Of.View

Мнениеот rees » Нед Окт 02, 2011 8:10 am

Здравей, единия вариант е джърси, което има джобчета отзад. Там може да се слагат една резервна гума, половин литър шише с вода и има трето джобче за щанги за смяна на гума, и др инструменти или разни вафлички. ->http://www.bikescenter-bg.com/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=2500&product_cat=414&lang=2 Друг вариант е чантичка, като има за рамки и за седалки. Само че класическите чантички за рамка незнам дали има начин да се закрепят към твоята рамка, но виж тази за седалка. ->http://www.bikescenter-bg.com/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=5363&product_cat=640&lang=2 Разбира се, дисаги може да сложиш винаги, но те са за повече неща от обикновенните за разходка с колело. ->http://www.bikescenter-bg.com/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=4763&product_cat=540&lang=2 Всъщност най-добре ти кажи колко пространство ще ти трябва, и така по-лесно ще може да ти помогнем. Аз лично бих ти препоръчал чантичка за седалката, защото е доста удобна и има място в нея. Например аз бях свидетел веднъж как от такава чантичка излезна мини аптечка с основните нужни неща, комплект щанги и лепенки с лепило за гума, резервна гума и няколко шестограма, както и други малки инструменти. Определено това не беше целия капацитет на раничката, а разбира се всяка е с различен обем. Аз карам с джързи, но карам по планината, и при по-голямо натоварване от скок или др. доста често по-обемните предмети падат. Незнам какво би станало ако се кара спокойно. Предполагам ще си седят на мястото. :beer:

п.с. има и кошници за отпред, ама незнам как би се чуствал с такова нещо (говоря за външния вид на колелото ти след като му сложиш кошница). Избора не е голям ->http://www.bikescenter-bg.com/index.php?step=module_action&modname=pricelist&lang=2&product_cat=168 В други магазини има разбирасе и други кошници, но като цяло мисля, че няма голяма разлика.
Изображение
ХХХХХХХ написа:здравеите колеги искам да питам вилката зaшто ми оделя 3 съмтима хот на доле тяе на мало и бъздъx ие помпа до краи
Аватар
rees

Рейтинг: 1305

Мнениеот Insight » Вто Окт 04, 2011 9:30 am

Това колело стилово би понесло кошничка на предното кормило и донякъде дисаги. Велосипедист с джърси би стоял нелепо, а ако го дооборудваме с клин и шпайкове, картинката става наистина весела.
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти