Избор на курбели

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на курбели

Мнениеот tbk515 » Пон Яну 09, 2012 7:12 pm

Здравейте, отново! Повече от 3 седмици юркам новия байк и почнаха да ми влизат в главата разни мухи за "леко" ъпгрейдване. Първо беше една муха за смяна на вилката, после си наумих да слагам дискова спирачка, но сега последно ми се върти идеята за смяна на курбелите. Причината е, че съм свикнал да карам на по-тежки скорости и сегашните ми (заводски) курбели Suntour XR-172 42/32/22T ми идват вече леки като каране. Като закача 21-ва и след 100 метра вече търся 22-ра, ама нъцки!
Та така. Моля, предложете някакви курбели в същия този ценови клас или до 70-80 лв.

Сега да забия още 1 въпрос: има ли такава възможност да се комбинират няколко различни плочи, т.е. да бъде 20/42/52? Ако може да стане тази процедура, тогава предложете курбели с възможност за сменяеми плочи и евентуално какви "зъбатки" да търся!

Малко инфо: става въпрос за немодифициран, досега байк Drag ZX-3. Карам почти само градско.

Благодаря и дано не съм ви изтормозил с моите въпроси!
Аватар
tbk515

Рейтинг: 1360

Re: Избор на курбели

Мнениеот climbera » Пон Яну 09, 2012 7:36 pm

http://screambikes.eu/bg/kurbeli-mtb/69 ... -2011.html
Аз карам с тези моите са 28/38/48 зъба и са разглабяеми. :agree:
Аватар
climbera

Рейтинг: 1056

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Яну 09, 2012 7:58 pm

Отиваш на място в магазин и си избираш подходящи курбели. Определящо е курбелите да се мерят, в отношение офсет. Тук получаваш мнения от 15 годишни хлапета, докато в магазина - от хора занимаващи се дълго време с велосипеди. :agree:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот tbk515 » Пон Яну 09, 2012 8:15 pm

EccentricMOTION написа:Отиваш на място в магазин и си избираш подходящи курбели. Определящо е курбелите да се мерят, в отношение офсет. Тук получаваш мнения от 15 годишни хлапета, докато в магазина - от хора занимаващи се дълго време с велосипеди. :agree:

Ти уби всякаква надежда в мен! Не вярвам форума да е пълен само от "15 годишни хлапета"! Питам тук, защото работното ми време почти всеки ден съвпада с работното време на почти всички магазини. Смятах да събера малко инфо и тогава да ходя до магазин, но уви, или ще чакам за отговори, или ще се разкарвам по магазините! Благодаря все пак!
Аватар
tbk515

Рейтинг: 1360

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти