МТB - избор между...

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: МТB - избор между...

Мнениеот juslen » Чет Юли 14, 2011 10:48 pm

xcrider написа:Съветвам те ако намериш 809 лв вземи ридж, много добра окомплектовка! Спирачките са перфектни, 27 скорости, обтегач аливио, и т.н. Иначе грх8, ако не можеш да отделиш толкова пари. Монтажа е асера вместо аливио и има още няколко разлики, като вилката, ... рамката. :beer:
Очаквам едни кинти скоро време и ще действам...както е тръгнало май май и на 809 ще вдигна летвата. :evil: Тази рамка, обаче, 510мм дали ще ми е по мярка...в смисъл такъв да не ми е малка? Не че имам голяма представа в инчове.

Customer93 написа:Опа...От 2 седмици не съм влизал и виждам, че темата все още е активна. :) Купих CROSS Ridge (този, който струва 640лв.) и съм доста доволен. Скапах се от каране първите няколко дни, сега му сложих и шише с вода. 1 единствен път яко се провали байка - при рязко потегляне ми се откачи задната гума и трябваше да я стегна по-добре. Сега обаче не се върти свободно (като вдигна във въздуха задната гума и я завъртя не се върти дълго, а като чели се възпира от нещо). Вероятно съм затегнал повече от необходимото, та сега се опитвам да намеря решение на проблема. Другото е, че се чува при въртене веригата...Нямам представа от какво е. Ще съм благодарен, ако някой спец даде мнение по тези 2 незначителни, но дразнещи проблеми.
Благодаря предварително и по-нататък ще постна снимки. ;)
Честито, колега!
Нямам опит с новите главини, които са на шлиц, но при монтажа е възможно да си натегнал повечко лагера или пък да се получава някакво триене на спирачката(и тук нямам опит с дисковите спирачки), а второто ми звучи като разцентрован обтегач. Само подхвърлям идеи... някой колега, който е по-навътре с материята може да се изкаже. :)
Cross Traction G30
Cross Ridge- EX
Kreidler Alu 28"- EX
Аватар
juslen

Рейтинг: 1242

Мнениеот penmark » Чет Юли 14, 2011 10:53 pm

Само да не се подведеш по цената и да вземеш тоя http://shop.vivelo-bikes.com/product/26 ... db-26.html
Няма нищо общо с другия за 809лв :beer:
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот xcrider » Чет Юли 14, 2011 11:11 pm

penmark написа:Само да не се подведеш по цената и да вземеш тоя http://shop.vivelo-bikes.com/product/26 ... db-26.html
Няма нищо общо с другия за 809лв :beer:

ахъм.. :agree:
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот Customer93 » Пет Юли 15, 2011 11:26 am

juslen написа:
xcrider написа:Съветвам те ако намериш 809 лв вземи ридж, много добра окомплектовка! Спирачките са перфектни, 27 скорости, обтегач аливио, и т.н. Иначе грх8, ако не можеш да отделиш толкова пари. Монтажа е асера вместо аливио и има още няколко разлики, като вилката, ... рамката. :beer:
Очаквам едни кинти скоро време и ще действам...както е тръгнало май май и на 809 ще вдигна летвата. :evil: Тази рамка, обаче, 510мм дали ще ми е по мярка...в смисъл такъв да не ми е малка? Не че имам голяма представа в инчове.

Customer93 написа:Опа...От 2 седмици не съм влизал и виждам, че темата все още е активна. :) Купих CROSS Ridge (този, който струва 640лв.) и съм доста доволен. Скапах се от каране първите няколко дни, сега му сложих и шише с вода. 1 единствен път яко се провали байка - при рязко потегляне ми се откачи задната гума и трябваше да я стегна по-добре. Сега обаче не се върти свободно (като вдигна във въздуха задната гума и я завъртя не се върти дълго, а като чели се възпира от нещо). Вероятно съм затегнал повече от необходимото, та сега се опитвам да намеря решение на проблема. Другото е, че се чува при въртене веригата...Нямам представа от какво е. Ще съм благодарен, ако някой спец даде мнение по тези 2 незначителни, но дразнещи проблеми.
Благодаря предварително и по-нататък ще постна снимки. ;)
Честито, колега!
Нямам опит с новите главини, които са на шлиц, но при монтажа е възможно да си натегнал повечко лагера или пък да се получава някакво триене на спирачката(и тук нямам опит с дисковите спирачки), а второто ми звучи като разцентрован обтегач. Само подхвърлям идеи... някой колега, който е по-навътре с материята може да се изкаже. :)

Благодаря! Много е възможно да е триене със спирачката за това мерси за съвета и ще опитам да разхлабя малко. Колкото до обтегачът - как да го центровам? Виждам, че и вие скоро ще се сдобиете с MTB - Успех в избора! :)
Аватар
Customer93

Рейтинг: 1240

Мнениеот naskoj » Пет Юли 15, 2011 11:30 am

naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот Customer93 » Нед Юли 17, 2011 11:05 pm

naskoj написа:прочети това

http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... -repair009

Мерси много! Оправих проблема! Сега превключва перфектно и не издава никакви звуци веригата :) :bowdown:
Аватар
Customer93

Мнениеот juslen » Чет Авг 18, 2011 6:42 pm

Най-после се сдобих с Cross Ridge. :beer:
Като първи впечатления...колелото върви много леко, скоростите включват добре и позволяват голяма максимална скорост, спирачките са ОК(все още не са се разработили на макс.), вилката поема добре...всичко е точно.Днес направих около 50км градско+извънградско и нещо май май тая седалка не ми понася...спирам през известно време да ми почине задника и това ми разваля целия кеф. :D Ще се помъча още няколко дни и ако няма адаптация, ще се сменя. Чудно за чий х*й се слагат толкова тесни и тънки/твърди седалки?! На кой би трябвало да му е удобна?
Cross Traction G30
Cross Ridge- EX
Kreidler Alu 28"- EX
Аватар
juslen

Рейтинг: 1242

Мнениеот PowerSlide » Чет Авг 18, 2011 9:43 pm

E сложи и покарай една дебела седалка и ще разбереш защо тънката и тясна е по-ергономична, сега и да ти обяснявам, няма да повярваш :8D:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот azzmaster » Пон Авг 22, 2011 9:12 am

Честито.
Аватар
azzmaster

Рейтинг: 1192

Мнениеот Customer93 » Сря Яну 04, 2012 8:59 pm

Ето и една снимка - Доста добре се държи и вилка и всичко - сложих му един "спойлер", сега си търся накакви хубави и дебели зимни гуми, но ето как изглежа сега:
Изображение
Аватар
Customer93

Мнениеот Citrus Siensis » Сря Яну 04, 2012 10:16 pm

не ги знам колко са добри тия Rам и Drаg но пак гледам тук в Германия и западна Европа масово се предлагат и се радват на добро търсене велосипедите на Sprint и Cross.а и това cross-че на снимката изглежда много вкусно пожелавам на собственника му много приятни моменти с него
:beer:
Citrus Siensis

Рейтинг: 925

Мнениеот legacyGX » Сря Яну 04, 2012 10:33 pm

Не съм карал RAM или DRAG но по-голям боклук от крос не съм чувал. Имам крос RAZOR на две години. Аз карам само градско и леко хъ-цъ. Това колело се чупи през ден :banghead: . Аз съм от видин и тук частите които предлагат в магазина на крос това е фирмен магазин са китаиски. Преди време си взех от форума заден дереилиор и задна капла които имат съсем различно качество. Дано да си попаднал на не фалшив крос Ч.Н.Б! А аз обмислям скорошна смяна на моята кочинка :clap:
Паля си Субаруто и дим де ме няма !!!
legacyGX

Рейтинг: 1164

Мнениеот Citrus Siensis » Сря Яну 04, 2012 11:59 pm

ами има ето аз ти казвам че драг и рам са по големи боклуци от Cross!
има и по големи боклуци ама видин е далеко и нема как да чуеш за тях.аз пак имам един приятел с драг климбер които един ден го кара 2 го прави.а истината е че Cross просто отидоха далеко а някой другu се връщат назад тва е болката :rofl: pp-те на драг и рам извънземните им доставят частите. и ти тва Cross Razor кой знае къде си го чул,странното е как си го запомнил
Citrus Siensis

Рейтинг: 925

Мнениеот iliqnboshev » Чет Яну 05, 2012 1:00 am

Колегата да ме извини че му пиша в темата
Първо ЧНБ със здраве да си го караш
Второ предстои ми покупка на колело и съм се спрял на ферини р3 цената му е 500+ а тва го гледам 600 заслужава ли си 100те лева които ще доплатя за това колело изглежда прилично дайте мнение че остават броени дни :Д до покупката на колелото :)
iliqnboshev

Рейтинг: 1200

Мнениеот penmark » Чет Яну 05, 2012 10:17 am

Взимай Феринито! :beer: На Ridge за 600лв, спирачките и каплите не са хубави. 800лв вече е друга бира. :agree: http://www.crosscycle.com/promo/ridge.html
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот Zuk » Нед Яну 22, 2012 3:21 pm

Само не мога да разбера, защо всички си мерите дисковите спирачки и ходовете на вилката, а никой не казва колко тежи всеки от посочените по-горе модели. Ето има хора, които вече са си купили. Ами закачете го колелото така както е цялото (със стойката :D ) на кантара и напишете тука колко кила е, ама честно! ;)
По-добре късно, отколкото по-късно.
Аватар
Zuk

Рейтинг: 1325

Предишна

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти