Въпрос за Височина на велоситед

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за Височина на велоситед

Мнениеот Motorino » Нед Мар 11, 2012 9:50 pm

Здравейте, искам да попитам за височината на един велосипед който купих на скоро от един магазин. Отидох във въпросния магазин и им казах искам да си купя велосипед хем за града хем да си спортувам с него, и хората ми препоръчаха един фитнес велосипед с 28 инча капли, абе много ми хареса , ама проблема е следния. Този които купих е с най голямата рамка за модела XL e, и ме е страх че ми е малко висок иначе супер много ми харесва. Как да разбера дали ми е висок? или ми е добре. Аз съм висок 185 не съм си мерил чатала. Някакво мнение искам ако може
Motorino

Рейтинг: 1200

Re: Въпрос за Височина на велоситед

Мнениеот Esoteric » Пон Мар 12, 2012 9:22 am

здравей,
има такива теми във форума, може да се поинтересуваш, колко точно висок, трябва да е велоспеда, за твоя ръст.
иначе по емпиричен метод, без да знаеш височината на рамката и без да взимаш предвид други подробности, просто се качваш на колелото, стъпваш на земята, с двата крака, гледаш да си стъпил на пети, без да се надигаш. ще разбереш, дали рамката е подходяща височина, ако горната тръба на рамката не ти опира в чатала.
:beer:
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Рейтинг: 1580

Re: Въпрос за Височина на велоситед

Мнениеот joropc » Пон Мар 12, 2012 1:36 pm

Е, това правило при доста велосипеди не е приложимо.Аз карам най-малкия размер, но в зависимост от конструкцията на велосипеда, и по-точно разположението на горната тръба, може да не ме опира в чатала, когато съм стъпил, и в размер, който е доста над подходящия за мен.Примерно тъй наречените ендуро велосипеди са с доста "изсулена" горна тръба откъм седалковата. ;)
Все пак за повечето велосипеди "начален клас"(а и не само) това правило е приложимо, въпреки че е най-добре да си се вземат всички телесни мерки и да се премине към стандартния начин за определяне на правилният размер, който е описан на много места във форума.
http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... 69-tips008
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Рейтинг: 2000

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти