Правилно си се насочил към hardtail велосипедите. Cross имат доста добри модели последните 2 години, но този Cross Speedster мисля че е от старите и не толкова кадърни модели. Главно не ми харесват каплите, които не позволяват стандартно наплитане на спиците и при евентуално изкривяване не могат да се изправят. На снимката е показан с предна дискова спирачки, но това не е сигурно защото в спецификациите пише Logan V-Brake. В този ценови клас бих се насочил към велосипед с алуминиева рамка и без дискови спирачки защото евтините такива не работят добре.
Ако даденото тегло от 15 кг е вярно, то може да се насочиш към нещо по-леко като
Drag ZX-1 или
Drag ZX-2 и да спестиш 2-3 кг за същите пари. Разликата между двата е амортисьорната вилка, която е много нисък клас, вдига теглото на велосипеда с 1 кг и като цяло има повече маркетингови отколкото омекотителни функции. На твое място бих взел Drag ZX-1, каска и ръкавици.
редакция: Видях, че си сменил връзката към друг стар модел на Cross. Мнението ми за него е същото.