Нещо качествено, но не и много скъпо....?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Нещо качествено, но не и много скъпо....?

Мнениеот GReddy89 » Вто Апр 17, 2012 10:29 pm

Здравейте!!! Регистрирах се в страхотното ви форумче, и виждам че има доста компетентни личности, които биха ме насочили към правилния избор на добър байк, но не и толкова скъп... Този раздел ми се стори най подходящ...

Трябва ми колело до 350 лв. ... няма да го карам из горите, само из улиците, за дълги пътувания (20-30 км. на ден) но искам да е нещо по здраво и добро от миналите ми байкове. искам да е с преден амортисйор, дискови спирачки (по възможност) и алуминиева рама, също по възможност, (май малко прекалих :D )

Например нещо подобно как ви се струва: http://www.escadra.bg/%D0%92%D0%B5%D0%B ... /i1889.htm

Чакам вашите предложения!

Поздрави и благодаря предварително!
Аватар
GReddy89

Рейтинг: 1200

Re: Нещо качествено, но не и много скъпо....?

Мнениеот despite » Вто Апр 17, 2012 11:12 pm

Правилно си се насочил към hardtail велосипедите. Cross имат доста добри модели последните 2 години, но този Cross Speedster мисля че е от старите и не толкова кадърни модели. Главно не ми харесват каплите, които не позволяват стандартно наплитане на спиците и при евентуално изкривяване не могат да се изправят. На снимката е показан с предна дискова спирачки, но това не е сигурно защото в спецификациите пише Logan V-Brake. В този ценови клас бих се насочил към велосипед с алуминиева рамка и без дискови спирачки защото евтините такива не работят добре.

Ако даденото тегло от 15 кг е вярно, то може да се насочиш към нещо по-леко като Drag ZX-1 или Drag ZX-2 и да спестиш 2-3 кг за същите пари. Разликата между двата е амортисьорната вилка, която е много нисък клас, вдига теглото на велосипеда с 1 кг и като цяло има повече маркетингови отколкото омекотителни функции. На твое място бих взел Drag ZX-1, каска и ръкавици.

редакция: Видях, че си сменил връзката към друг стар модел на Cross. Мнението ми за него е същото.
despite

Рейтинг: 1365

Мнениеот GReddy89 » Вто Апр 17, 2012 11:45 pm

Благодаря, дори не знам какво е hardtail.... но мисля че е права рамка без заден амортисьор (като напиша в гугъл)
Да, точно права рамка искам, но тези двата модела на Drag не виждам да имат 26 инчови капли а аз точно такива търся (забравил съм да спомена)... каски, ръкавици, аз няма да ползвам, както казах трябва ми за 20-30 километра на ден асфалтов път. (Несебър - Слънчев бряг и до село понякога...) Смятам този уикенд да обиколя бургас из магазините и да разгледам... а през това време моля давайте вашите предложения.
Пак благодаря на despite за подробното обяснение.
Аватар
GReddy89

Мнениеот Morpher » Сря Апр 18, 2012 7:49 am

Това са размери на рамките, не на каплите. Изразява се във височината на седалковата тръба.
А относно каските: Да ти покажа една приятно кървава снимка, която ще те откаже от идеята "каски, ръкавици, аз няма да ползвам"? :nono:
Каска е абсолютно задължително. Не знам, защо все още се бави налагането със закон, ако се движиш по пътищата, да караш с каска.
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот GReddy89 » Сря Апр 18, 2012 11:03 am

Благодаря за обяснението, не знаех а за ZX-1 който е от 2012 какво ще кажете?
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2012.html
Аватар
GReddy89

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти