Съвет за сглобяване

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за сглобяване

Мнениеот NPen » Сря Май 09, 2012 10:00 am

Здравейте приятели!

Пише ви човек на 23 години, който наскоро пак се запали по колелото. Избрал съм начина да си сглобя велосипед по простата причина, че нямам възможност да извадя парите накуп. От толкова много информация във форума не мога да намеря темата, която е за "мен". Искам да сглобя т.нар. твърдак, като крайна цена не съм определил, защото всичко ще е разточено във времето. Колелото ще се използва да кажем 5 пъти в седмицата по асфалт, но ми се ще да мога и да отида на някоя пътека във Витоша. Работещ съм и мога да заделям пари и нямам срок за това кога трябва да е готово колелото като цяло. Гледах калкулатори за рамката и ми излиза 19.5" - 20" рамка (87см от четал до пети). Притеснението ми е, че имам по-дълги ръце (ръкавите винаги са ми къси :D ) от нормалното. Висок съм 187см и тежа 90кг. Бих искал да ме посъветвате от къде да започна като рамка за начало. Аз ще се старая в последствие да не задавам глупави въпроси.

Простете на лаика и не го убивайте със спици!

Благодаря предварително :agree:
Аватар
NPen

Рейтинг: 1200

Re: Съвет за сглобяване

Мнениеот NPen » Нед Май 13, 2012 9:57 am

Приятели, нямате ли идеи?
Аватар
NPen

Мнениеот XaCkBuTukC » Нед Май 13, 2012 5:59 pm

винаги е по евтино да си вземеш цяло колело :) винаги ! вярно че така ще ти е по скъпо от сантиментална гледна точка :) но ако ссъбереш пари ще е по-добре , следи раздел пазар и си търси рамка от аполон или драг експерт :)
Аватар
XaCkBuTukC

Рейтинг: 1510

Мнениеот NPen » Нед Май 13, 2012 8:37 pm

Разбира се, че като дръпнеш чертата, това което си сглобявал ще е по-скъпо. Мисълта ми е, че не ми се дават 1000 лева накуп. Искам да си взема рамка, според която да мога да си избера вилка и искам да имам избор от повече от 2 модела... Като дойде време за спирачки преценявам колко е бюджета и купувам. Това ми харесва. Нещо като лизинг без да си използваш стоката :D:D:D Бях се запътил към HT2. Мога ли да попитам защо в Нико рамката HT3 е по-евтина (доста) от HT2?
Аватар
NPen

Мнениеот kiriaka » Нед Май 13, 2012 8:38 pm

Колегата е прав, но много добре разбирам това, че искаш да си го сглобиш с времето. Според мен следи пазара за RAM НТ1/2/3 рамка. Успех!
kiriaka

Рейтинг: 1190

Мнениеот kiriaka » Нед Май 13, 2012 8:47 pm

При RAM HT серията рамките са- HT1, HT3, HT2- съответно като най-слаба към най-добра, но за твойте цели и тите ще ти свършат работа.

пс. Виж си личните съобщения.
kiriaka

Рейтинг: 1190

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти