Съвет за покупката на колело(~500лв бюджет).

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за покупката на колело(~500лв бюджет).

Мнениеот botman » Пон Май 14, 2012 10:18 am

Здравейте,

решил съм се да си купя колело до 500лв. Разглеждах доста, четох доста и в крайна сметка реших да попитам и тук за съвети, понеже от това което четох, само се дообърках. Основно ще ми трябва за 2 неща:
- Да разхождам кучето - разбирайте да карам по неравности(поляна), като нямам намерение да се правя на каскадьор и да скачам и т.н. (вероятно ще нацелвам и някоя друга скрита дупка).
- Да карам градско по асфалт(отново не мисля да се правя на каскадьор).

За планина не мисля да ходя, но знам ли какво ще ми щукне след 1 година...

Та въпросът е какво колело да избера до тези пари. Мога да отделя и до +100лв, стига наистина да си заслужава. Харесал съм си като марка Cross. От това което видях в момента Grip 124 е на промоция 590лв. Доста са ми тези пари, затова питам има ли нещо със същото качество или малко по-ниско на цена по-близка до 500лв.(може и по-ниска :D )или направо да взимам 124-ката?

П.С. Желателно е и да има "мегдан" за ъпгрейд, да не се окаже в последствие, че нищо по-хубаво не мога да му сложа.

Поздрави!
botman

Рейтинг: 1200

Re: Съвет за покупката на колело(~500лв бюджет).

Мнениеот bb_king » Пон Май 14, 2012 11:10 am

Най-евтиния велосипед,който си заслужава и с възможност за ъпгрейд е Sprint Apolon.За нормално каране и разходки едва ли ще ти трябват дискови спирачки.Иначе grip-a си остава много добра оферта за цената си.
http://bikesport.bg/bg/products/178-spr ... -26_quot_-планински-велосипеди_
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот botman » Пон Май 14, 2012 10:07 pm

bb_king написа:Най-евтиния велосипед,който си заслужава и с възможност за ъпгрейд е Sprint Apolon.За нормално каране и разходки едва ли ще ти трябват дискови спирачки.Иначе grip-a си остава много добра оферта за цената си.
http://bikesport.bg/bg/products/178-spr ... -26_quot_-планински-велосипеди_

Да, чудя се вече дали да не е този Аполон. Само го хвалите във форума. :)

А дали grip-a има мегдан за ъпгрейд или няма много много какво да се направи?
botman

Мнениеот kosio_dh » Вто Май 15, 2012 7:48 am

Крос-а определено има опцията за ъпгрейди по нататък, но лично аз бих ти препоръчал Аполон-а.
hrissim написа:
По-добре да ползваш "флексор карпи радиалис" върху "Корпус кавернозум" не без участието на "Imaginor".
3в1 дет се вика. Резултатът е гарантирано добър
Аватар
kosio_dh

Рейтинг: 1078

Мнениеот bb_king » Вто Май 15, 2012 9:56 am

И все пак какви ъпгрейди искаш да правиш в бъдеще?Ако става въпрос за по-качествена вилка,курбели,скоростна система няма проблем с аполона.Ако обаче имаш предвид дискови спирачки там вече бюджета за ъпгрейд става сериозен и в такъв случай по-изгоден е кроса.Въпрос на приоритети.
Изображение Изображение
bb_king

Мнениеот botman » Вто Май 15, 2012 4:24 pm

bb_king написа:И все пак какви ъпгрейди искаш да правиш в бъдеще?Ако става въпрос за по-качествена вилка,курбели,скоростна система няма проблем с аполона.Ако обаче имаш предвид дискови спирачки там вече бюджета за ъпгрейд става сериозен и в такъв случай по-изгоден е кроса.Въпрос на приоритети.

Не знам, честно... До скоро не съм се интересувал и не знам кое е по-добре(вилки, дискови или V-brake) и т.н. Искам да ми върши работа както на неравен терен(полето), така и на асфалт. Това е всичко, което очаквам от бъдещото колело. Засега съм се спрял на Крос-а, дали заради дисковите спирачки, дали защото още от началото крос ме изкефиха не знам. Като цяло имам още 1-2 дена да помисля(или някой да ме разубеди) дали да взимам крос-а и ако няма някакви фактори, които са ме разубедили отивам и го купувам и да се приключва с това чудене.

П.С. Колко години гаранция се дава за крос-овете или няма изобщо никаква?
botman

Мнениеот bb_king » Вто Май 15, 2012 7:45 pm

Ако можеш да си позволиш кроса си го вземи,после пък може да те е яд,че не си доплатил за него. :D Гаранцията е 2 години.Има голяма тема в раздела крос кънтри,където е обсъждано подробно всичко около новите модели на крос.
Изображение Изображение
bb_king

Мнениеот botman » Вто Май 15, 2012 10:51 pm

bb_king написа:Ако можеш да си позволиш кроса си го вземи,после пък може да те е яд,че не си доплатил за него. :D Гаранцията е 2 години.Има голяма тема в раздела крос кънтри,където е обсъждано подробно всичко около новите модели на крос.

Да, аз тази тема я прочетох още преди да пиша... Абе реших повече да не се измъчвам, а да почвам да карам. Утре сутринта отивам в магазина да си взимам грип-а и здраве да е. Само се надявам да го имат в наличност, че като гледам какви коментари има, някои модели са доста дефицитна стока явно... Дано със 124-ката да не е така.

Утре, ако го имат в наличност и си го взема, ще кача някоя друга снимка.
Поздрави!
botman

Мнениеот botman » Сря Май 16, 2012 10:08 am

botman написа:
bb_king написа:Ако можеш да си позволиш кроса си го вземи,после пък може да те е яд,че не си доплатил за него. :D Гаранцията е 2 години.Има голяма тема в раздела крос кънтри,където е обсъждано подробно всичко около новите модели на крос.

Да, аз тази тема я прочетох още преди да пиша... Абе реших повече да не се измъчвам, а да почвам да карам. Утре сутринта отивам в магазина да си взимам грип-а и здраве да е. Само се надявам да го имат в наличност, че като гледам какви коментари има, някои модели са доста дефицитна стока явно... Дано със 124-ката да не е така.

Утре, ако го имат в наличност и си го взема, ще кача някоя друга снимка.
Поздрави!

Естествено нямаше грип 124 никакъв... Евентуално в петъка ще има нови модели, но не се знаело какви, нито по кое време ще пристигнат... :D

Няма особено значение от къде ще го взема, нали? Някакви мнения за escadra.bg имате ли? Там даже е с 10лв по-евтино...
botman

Мнениеот autosvet » Сря Май 16, 2012 2:15 pm

Промоцията му изтича така, че се забързай ако искаш него. Така или иначе си на бюджет и за това предвиди още поне 50-тина лева за разни други неща от рода на фарче и стопче, резервна гума, някаква връзвалка, калници ако си ги нямаш налични. За Кроса си го провери още при доставката дали всичко е стегнато и на лице. От много поръчки май нямат време за качествен контрол напоследък.
Аватар
autosvet

Рейтинг: 1440

Мнениеот botman » Сря Май 16, 2012 2:33 pm

autosvet написа:Промоцията му изтича така, че се забързай ако искаш него. Така или иначе си на бюджет и за това предвиди още поне 50-тина лева за разни други неща от рода на фарче и стопче, резервна гума, някаква връзвалка, калници ако си ги нямаш налични. За Кроса си го провери още при доставката дали всичко е стегнато и на лице. От много поръчки май нямат време за качествен контрол напоследък.

Точно затова бързам да го взема. А за контрола - аз за това исках да го взема от магазина на фирмата, не знам дали има значение де(като гледам не им пука особено за хорското мнение)...

Иначе да се сдобия с колелото, другите неща 1 по 1 ще се вземат. :)
botman

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти