Избор на велосипед, моля за предложения!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на велосипед, моля за предложения!

Мнениеот triumpha » Сря Май 16, 2012 7:57 pm

Добър вечер! Аз съм на 20 години и в общи линии за първи път ще си търся да си купувам велосипед. Преди имах един, който за жалост вече за нищо не става, та сега съм готов за нов. Висок съм 1.82 на 92 кг. и да си призная не знам какво точно искам да карам. Трябва да отбележа, че разполагам с доход до 450-470 най-много (студент съм и толкова успях да спестя). Та се обръщам към вас за мнение. Трябва ми нещо стабилно и желателно лек велосипед (да не тежи твърде много). Не съм сигурен какво ми трябва точно..дали градско или хибридно или планинско. Като цяло се спирам по-често по планински, защото стават и за град и за планина и не е проблем. Тук виждам, че доста хора дават положителни коментари за Спринт Аполон. Според вас това надежден велосипед ли е и ще ме издържа ли? Ако може давайте някакви идеи подкрепени със снимков материал или поне модел за стабилен и хубав според вас велосипед, който да се вмъква в тази горна граница. Не мога да правя компромис и да давам дори със 100 лева отгоре и не съм склонен да купя колело втора употреба. Това е в общи линии ... Благодаря предварително! :)
triumpha

Рейтинг: 1200

Re: Избор на велосипед, моля за предложения!

Мнениеот kosio_dh » Сря Май 16, 2012 8:40 pm

+1 за Аполон-а.Наистина надеждно колело :beer:
hrissim написа:
По-добре да ползваш "флексор карпи радиалис" върху "Корпус кавернозум" не без участието на "Imaginor".
3в1 дет се вика. Резултатът е гарантирано добър
Аватар
kosio_dh

Рейтинг: 1078

Мнениеот triumpha » Сря Май 16, 2012 9:25 pm

kosio_dh написа:+1 за Аполон-а.Наистина надеждно колело :beer:

Благодаря! А каква е главната разлика между моделите на Аполон? Гледам с доста различни цени, а нямам никаква идея кое как и защо :D И също за моята височина и тегло дали е добре? И за моята височина кой размер ще е по-добър 19'' или 21'' ? 17'' не ми се вярва...
triumpha

Мнениеот bb_king » Сря Май 16, 2012 9:38 pm

Предполагам имаш предвид Eco Модификацията на аполон,ами не си струва спрямо нормалния аполон,който има много по-качествени компоненти.Разликата в цената е по-малка от голямата разлика в компонентите.И за твоето тегло е добре задната главина да е на шлиц както е при нормалния модел.Скоростната система е shimano acera-два класа над tourney при еко модела,вилката suntour xct няма какво да сравняваме даже с някакво менте.Рамката има сменяемо ухо на дераельора,а при екото няма.Това е голям плюс,особено в пресечена местност.Изкриви ли ухото се и рамката си заминава.Така,че избора е ясен, :)
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот qwerty42 » Сря Май 16, 2012 9:46 pm

И аз съм 1,82 и карам 17-ка, която ми е мъничка, но нарочно си я взех такава :D На теб препоръчвам обаче по-голяма рамка, 19-ката трябва да ти е перфектна, но пробвай сам в магазина (най-вече за разстоянието до чатала, да ти е по-безопасно карането все пак)(: От различните модели и версии на Аполона, като че ли си струва само тази от 499 (или 475 с отстъпката от bikesport). Преди 2 години и аз трябваше да взема същото решение - но с малко по-нисък бюджет, толкова бях спестил като ученик :D Но, ако сега трябваше да си купувам колело - не бих се двоумил и бих взел Аполона (:
SB R 3.14 ^^
Аватар
qwerty42

Рейтинг: 1250

Мнениеот triumpha » Сря Май 16, 2012 9:53 pm

Благодаря на всички за отговорите. В общи линии трябва да позаделя още малко пари, за да успея да дам близо 500 лева за класическия модел на велосипеда. Аз лично се насочих към него заради позитивните мнения. Ако някой смята, че в този диапазон има по-добри варианти за велосипеди ..нека сподели. Мен ми препоръчаха като за моите нужди FERRINI TRENDY MAN TURNEY, което знам, че е несравнимо с Аполона, защото са 2 различни вида велосипеди, но мен практически ми трябва за всичко това колело. Да мога да си карам на воля и да ме издържа (не си падам по екстремни скокове по пътеки и т.н. :D )
triumpha

Мнениеот triumpha » Чет Май 17, 2012 9:24 pm

Ако може още някой да даде коментари ще съм много много благодарен. Варианти да има :wavey:
triumpha

Мнениеот bb_king » Чет Май 17, 2012 9:45 pm

Колега,ти самият незнаеш точно какво искаш,ние ли да знаем?Ако искаш mtb байк,който да караш из разни пътеки и из града,същевременно здрав и с добра окомплектовка спрямо бюджета-спринт аполон.Ако говорим за по-градски тип велосипед-хибрид с 28ци капли то добър избор е drag grand canyon comp.Има изписано много по темата,няма смисъл да повтаряме едно и също.
Изображение Изображение
bb_king

Мнениеот CC Designs » Пет Май 18, 2012 3:26 pm

Никой не знае какво иска да кара още преди да си е купил първия велосипед. Аз карам по пътеките 2-ра година вече и още не знам какво искам да карам точно. За този бюджет ще ти препоръчам 2 колела - Sprint Apolon и Ferrini R3. Много хвалби съм чувал и за двете, и двете са от най-доброто до към 500лв. Ти сам си преценяваш натам.
An Alien Hoopajupe написа:Не приемам съвети от човек с Кондьо на аватара .
CC Designs

Рейтинг: 998

Мнениеот triumpha » Пет Май 18, 2012 4:58 pm

CC Designs написа:Никой не знае какво иска да кара още преди да си е купил първия велосипед. Аз карам по пътеките 2-ра година вече и още не знам какво искам да карам точно. За този бюджет ще ти препоръчам 2 колела - Sprint Apolon и Ferrini R3. Много хвалби съм чувал и за двете, и двете са от най-доброто до към 500лв. Ти сам си преценяваш натам.

Много благодаря за коментара! :) Следва да разгледам Ferrini R3 :)
triumpha

Мнениеот Fuko » Пет Май 18, 2012 9:11 pm

И двете колела ( Sprint Apolon и Ferrini R3)ги сглобяван на едно и също място .Като Ferrini R3 е с малко по-добра окомплектовка спрямо Sprint Apolon-а,респективно и с по-висока цена . И двете ще ти свършат еднаква работа .
Аватар
Fuko

Рейтинг: 1180

Мнениеот РиЖкО » Съб Май 19, 2012 8:37 am

Може ли да попитам каква е разликата между Sprint Apolon за 499лв и другия за 470лв :?
РиЖкО

Мнениеот bb_king » Съб Май 19, 2012 8:39 am

Разликата е в това,че в официалния магазин на спринт е на промоция. :eyebrow:
Изображение Изображение
bb_king

Мнениеот Fuko » Съб Май 19, 2012 9:38 am

РиЖкО написа:Може ли да попитам каква е разликата между Sprint Apolon за 499лв и другия за 470лв :?

Моят съвет е за всички начинаещи да си купуват колелетата от веломагазини със веломеханици,защото само така ще са сигурни ,че колелото ще е добре и правилно сглобено. В магазините колелетата са по-скоро със фиксирани само части и след това така или иначе пак трябва колелото да мине през вело механик ,който ще вземе
за услугата поне още 25-30 лв.
Ако обаче велосипедиста е advantage user ,може да си го вземе от електронен или физически магазин и после сам да си го настрое и стегне за екплоатация :beer:
Аватар
Fuko

Рейтинг: 1180

Мнениеот triumpha » Съб Май 19, 2012 1:35 pm

Надявам се промоцията да остане до средата на юни :D Тогава ще успея да си го купя :D
triumpha

Мнениеот РиЖкО » Съб Май 19, 2012 3:01 pm

А за Drag ZX-3 какво мислите ? (трябва ми нещо за планина за ~бюджета на автора)
РиЖкО

Мнениеот penmark » Съб Май 19, 2012 3:09 pm

Не си заслужава парите! Погледни Sprint Apolon за същите пари и малко по-скъпия Ferrini R3.
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот dimo1882 » Съб Май 19, 2012 4:31 pm

Аз съм с Драг ЗХ 3 (2011) и съм доволен ..Преди два месеца реших новото ми превозно средство да е колело,но тъй като не бях карал отдавна не бях и запознат с велосипедите. Исках здраво колело,без да му сменям нищо - просто да се кача и да се предвижа от точка А до точка Б . Тъй като повечето колела до 500 лв ще ти свършат подобна работа,аз се спрях на Драга,защото имам познат механик (от магазин,който е дилър на Драг) и съответно ще се грижи добре за него.Второ защото са си доказана марка и трето защото спринта не ми харесваше визуално. Като видях Драга - черно и бяло мат си казах ,че това ще е .. Има недостатъци спрямо Аполона и като цяло ако съдя по мненията и на хората във форума и като компоненти Аполона повече си заслужава парите :)ЗХ 3 от 2011 е без сменяемо ухо,което се води основен минус за моето колело,но аз за себе си знам къде и как ще карам,затова и не ме интересува особенно.Но погледни преди 2 дни излезе моделът от 2012,който има този елемент в рамката,ако това е нещото което те притеснява.. Смених му гумите с градски и сега направо хвърча. Въпрос на личен избор е кое ще избереш,в крайна сметка колело за 500 лв все би трябвало да върви,нали ?! :)
Drag ZX 3
dimo1882

Рейтинг: 1205

Мнениеот penmark » Съб Май 19, 2012 4:44 pm

Не е само заради ухото. Компонентите на zx3 са по-нисък клас от на Спринта. За вилката да не говорим. А са на една цена!
Аватар
penmark

Мнениеот dimo1882 » Съб Май 19, 2012 5:14 pm

dimo1882 написа:Аз съм с Драг ЗХ 3 (2011) и съм доволен ..Преди два месеца реших новото ми превозно средство да е колело,но тъй като не бях карал отдавна не бях и запознат с велосипедите. Исках здраво колело,без да му сменям нищо - просто да се кача и да се предвижа от точка А до точка Б . Тъй като повечето колела до 500 лв ще ти свършат подобна работа,аз се спрях на Драга,защото имам познат механик (от магазин,който е дилър на Драг) и съответно ще се грижи добре за него.Второ защото са си доказана марка и трето защото спринта не ми харесваше визуално. Като видях Драга - черно и бяло мат си казах ,че това ще е ..
Има недостатъци спрямо Аполона и като цяло ако съдя по мненията и на хората във форума и като компоненти Аполона повече си заслужава парите
:)ЗХ 3 от 2011 е без сменяемо ухо,което се води основен минус за моето колело,но аз за себе си знам къде и как ще карам,затова и не ме интересува особенно.Но погледни преди 2 дни излезе моделът от 2012,който има този елемент в рамката,ако това е нещото което те притеснява.. Смених му гумите с градски и сега направо хвърча. Въпрос на личен избор е кое ще избереш,в крайна сметка колело за 500 лв все би трябвало да върви,нали ?! :)

Пенмарк - Мисля,че казах същото :)
Drag ZX 3
dimo1882

Рейтинг: 1205

Мнениеот РиЖкО » Съб Май 19, 2012 7:06 pm

а тоз Apolon , който толкова го хвалят в този форум би ли издържал на напрежение от типа на ... няколко скокчета , редовно ходене до Витоша ?
Прочетох коментар във Този форум , че май Вилката ставала за градско каране :/
И също така Drag Ontario По-добър ли би бил за по-горе изписаните от мен изисквания ?
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... tario.html
РиЖкО

Мнениеот penmark » Съб Май 19, 2012 7:14 pm

Ето ти равностоен Драг на Аполона.
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2012.html
Аватар
penmark

Мнениеот triumpha » Нед Май 20, 2012 10:27 am

@penmark Колега, доволен ли си от GRX8? Защото един приятел му е хвърлил око и се чуди дали да го взема :)
triumpha

Мнениеот penmark » Нед Май 20, 2012 11:58 am

Доволен съм от велосипеда. Единствено ме блазни, че тази година Грип 124 е със същите компоненти, а рамката е около 500 гр. по-лека, което не е никак малко. А и от 24-ти Май, разликата между двата ще е само 20лв. Е бялото си е бяло :D , но пък 500гр надолу много блазнят. Сигурно ще е за сметка на здравината, но ако се кара по предназначение, не мисля, че ще има проблем. :)
Аватар
penmark

Мнениеот triumpha » Нед Май 20, 2012 2:11 pm

Много благодаря за мнението :) Ще му кажа и за грипа да погледне :p
triumpha

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти