Sprint Apolon VS Drag ZX 4 Pro VS Cross GRX 7

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Sprint Apolon VS Drag ZX 4 Pro VS Cross GRX 7

Мнениеот stoyan.gogov » Сря Юни 27, 2012 3:42 pm

Здравейте,предстои ми закупуването на ново колело и предвид географските и паричните ограничения,изборът ми се ограничава до Sprint Apolon , Drag ZX 4 Pro или Cross GRX 7.Става въпрос за модели от 2012,и въпреки че изчетох доста теми,там спорът беше около GRX8 и ZX 4 , а тук въпросният драг е с V-brake спирачки.Интересно ще ми е да прочета и някое впечатление за новия аполон,абе въобще двоумя се :)
stoyan.gogov

Рейтинг: 1200

Re: Sprint Apolon VS Drag ZX 4 Pro VS Cross GRX 7

Мнениеот MBiker » Сря Юни 27, 2012 11:38 pm

Сподели с нас размерите си и къде и как ще го караш :)
Аватар
MBiker

Рейтинг: 1185

Мнениеот penmark » Сря Юни 27, 2012 11:43 pm

Щом си склонен да дадеш 689лв за Драга, значи можеш да дадеш още 10 лв за Cross Paralax 2DB докато все още е в промоция. :agree:
http://www.sportdelivery.com/bg/product ... X-2DB/12--
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот stoyan.gogov » Чет Юни 28, 2012 9:57 am

Значи висок съм 1,82 и съм около 90 кила,което значи 19 инчова рамка.Колелото ще го карам доста,по-черни пътища главно,като в главата ми се въртят даже и идеи за обиколка на България или поне на някои по-близки до мен местности,като Сакар или Източните Родопи...въобще кара ми се и искам нещо здраво и издражливо :D...но абсолютният ми бюджетен макс си остава между 650-700лв.

За Драга не съм много навит,първо защото е 21 инча,второ заради в-брейковете и цената,Аполона е 20 инчов и ми го предлагат по много гъвкава схема на изплащане(затова ми е много интересно какви са ви впечетленията от таз годишният модел) и накрая ГРХ-а ,който е 51 санта.
Незнам първо се чудя има ли някаква особенна разлика между трите модела,второ има ли смъсъл от дисковите спирачки и въобще чудя си се :D
Напоследък взех да се замислям и за поръчка по интернет,ако няма да е спринта...
stoyan.gogov

Рейтинг: 1200

Мнениеот Slade » Пон Юли 02, 2012 9:55 am

Че новият Аполон с дискови спирачки ли се предлага? Според мен V-brake-овете могат да откажат ако се намокри или зацапа много каплата, тогава спирачната повърхност може да стане проблемна. Въпросът е тия дисковите спирачки на Кроса дали са читави.
Аз карам Ферини 3R, което трябва да се същото като Аполона и съм доволен, дотолкова, доколкото не съм го подлагал на нечовешки преходи по тежки терени - тогава евтините му компоненти сигурно ще си покажат недъзите. Засега го ползвам за леки разходки в планината и в града, но нищо екстремно - просто не ми се рискува.
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот bb_king » Пон Юли 02, 2012 10:51 am

Защо да значи 19инча рамка?Аз съм 178 и 19'' ми е откровенно малка рамка.Също е важна и горната ефективна тръба.За мен по-къса от 600мм ми е неудобна и ме прегърбва.Аполон 20 инча няма,размерите са 17,19,21.Според мен трябва да пробваш някъде различни велосипеди,защото сухите цифри не са толкова определящи.Иначе аз съм за кроса,който penmark предложи.Добри компоненти за цената си.
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти