Sprint Apolon vs. Drag ZX2 Pro

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Sprint Apolon vs. Drag ZX2 Pro

Мнениеот Shrike » Сря Авг 01, 2012 9:12 am

Здравейте,

Искам да попитам някой дали има впечатления от двата байка и дали може да се препоръча един от двата. Доколкото четох по сайтовете на фирмите - май са що годе еднакви? Аз самият имам доста ламерски статус по отношение на велосипедите :dontknow: Преди 2 години ми откраднаха велосипеда и сега реших да си взема пак, но се чудя какво да избера. Бюджета ми е до към 450-500 лв.

Благодаря предварително!
Shrike

Рейтинг: 1200

Re: Sprint Apolon vs. Drag ZX2 Pro

Мнениеот darki » Сря Авг 01, 2012 9:57 am

Тук няма кой знае какъв казус.
Sprint Apolon 2012 - 500-510 лева.
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот russian » Сря Авг 01, 2012 1:39 pm

Колегата преди мен е напълно ПРАВ!!! Apolona е класика в жанра освен това модела 2012, които пуснаха преди месец е чудесно балансиран цена-качество, т.ч. още едно ЗА APOLON 2012 !!! :)
Аватар
russian

Рейтинг: 1120

Мнениеот azzmaster » Сря Авг 01, 2012 3:11 pm

Аполона има по- добри части, по-добра рамка (полуинтегрирани чашки), по-добра вилка, мисля че няма нищо по лошо. Няма място за сравнение.
Аватар
azzmaster

Рейтинг: 1192

Мнениеот qwerty42 » Сря Авг 01, 2012 3:26 pm

Освен казаното до сега за Аполона (че като качества е доста по-добър) - вариантът в черен мат е уникален :D
SB R 3.14 ^^
Аватар
qwerty42

Рейтинг: 1250

Мнениеот Smok » Сря Авг 01, 2012 4:34 pm

viewtopic.php?f=30&t=117742

Ето тука може да прочетеш малко повече за аполон-а (и да видиш). Има и доста други теми, потърси, има доста информация. :)
Sprint Apolon 2012
Аватар
Smok

Рейтинг: 1245

Мнениеот Shrike » Сря Авг 01, 2012 9:27 pm

Благодаря за коментарите. Искаше ми се да е Аполона, но 530 лв. ми идват лекинко нанагорно, пък и черното не ме блазни толкова :) Драга ще е, преди време търкалях един Вирус ... сентименти. Като стана про :roll2: ще мисля за по-добро.
Shrike

Мнениеот qwerty42 » Сря Авг 01, 2012 10:03 pm

Защоо не слушаш съветите на хората ;D Аполона е по-добре (: Ако си го поръчаш от ТУК ти е 506 + безплатна доставка (: И има бял! :P
SB R 3.14 ^^
Аватар
qwerty42

Рейтинг: 1250

Мнениеот Smok » Сря Авг 01, 2012 10:08 pm

Заслужава си 70лв отгоре, спрямо драга.
Ноо, така е лесно да се говори, всеки си знае положението най-добре.
Успех! :)
Sprint Apolon 2012
Аватар
Smok

Мнениеот russian » Чет Авг 02, 2012 10:28 am

Ех Колегаааа !!! незнам защо така си решил НО правиш грешка, дано вследствия на нея не се откажеш от колоезденето изобщо защото ако започнеш на гадно колело може след това да ти мине мерака :) но важното е да си зарибен и след време да си вземеш нещо по-добро, което няма да е трудно след Драга :)
Аватар
russian

Рейтинг: 1120

Мнениеот Ogito » Чет Авг 02, 2012 1:00 pm

Колелото далеч не е толкова "гадно"(в този ценови клас) Мен,за близо половин година,не успя да ме откаже от колоезденето... Кара се всеки ден по доста разбити улици,черни пътечки,катери големи баири с много разбит асфалт(съответно и се спуска по тях,с умерено висока скорост) и досега не ме е предало,а определено не го "жаля"(за справка,тежа 92 кг.)Досега,единствено съм смазвал веригата и съм натягал жилата на спирачките,ремонти не съм правил и смея да твърдя,че засега и няма какво.Сменил съм гумите и колодките(гумичките) на задната спирачка,но това щях да го направя и при APOLON-а.
Има си и недостатъци,естествено. ZOOM-а(вилката) е начело в класацията,следван от задната спирачка,която лично мен не ме кефи(но това не е непоправимо ;) ),но има колеги със същото колело,които са доволни от спирането. Рамката е с несменяемо ухо на задния дерайльор.Освен това,няма възможност за директен монтаж на задна дискова спирачка(става с допълнителна планка).Командите не са палцови. Ако ти е интересно,прочети ми темичката,там има някои полезни съвети,дадени ми от колеги : viewtopic.php?f=30&t=115297

П.п.Преди да взема моето колело,имах възможност да покарам SPRINT APOLON(ново колело) и честно казано,не ми допадна.Някак си,не се чувствах комфортно (това си е мое мнение,но в този ред на мисли,колко от даващите съвети,са карали и двете колела?).Определено,спирането беше по-зле от ZX2-то,но на мен това ми е май някаква фикс идея :D .Вилката(SR Suntour SF-11 XCT) също,не ми допадна изобщо(не,че ZOOM-а ми допада) .Като цяло геометрията на DRAG-а ми е доста по-удобна(при еднакъв размер на двете рамки,естествено ;) ) ,но това е индивидуално.
Не,че ти препоръчвам DRAG-а.Може APOLON-а да е по-добрия избор,но мисля,че критиките към DRAG-чето са "малко" попресилени.
Взимай,"каквото ти е на сърцето" и за каквото ти стигат финансите,естествено. ;) Най обичам,като някой ми каже: "...А защо не даде още еди колко си лева и да си вземеш,еди какво си..." Ами просто,всеки си знае,колко средства може да отдели. Винаги за още "малко" пари,ще се намери нещо по-добро,но всеки бюджет си има граници.
Поздрави и да се похвалиш какво си взел. :beer:
Ogito

Рейтинг: 1180

Мнениеот Smok » Чет Авг 02, 2012 6:31 pm

Под покарам какво имаш предвид? Има разлика от това да направиш някое кръгче и да го покараш няколко дни сериозно.
За спирането се научи да спираш и с предна спирачка. Аз съм 110кг и спира добре.
Sprint Apolon 2012
Аватар
Smok

Мнениеот Ogito » Чет Авг 02, 2012 9:48 pm

"Покарал" съм и едното и другото по равно,преди да избера. А,ти? А,за спирането,мисля,че споделих,че това е според мен.На никого не натрапвам мнението си,просто споделям информация за конкретен велосипед,от първа ръка.Това са моите преки впечатления и толкова.Предполагам,ти си карал сериозно DRAG-а и знаеш как спира?Или,греша?
П.п.До кристалното кълбо ли се допита,за да разбереш,с коя спирачка спирам и с коя,не? ;)
Ogito

Мнениеот penmark » Чет Авг 02, 2012 10:03 pm

Тоя Драг, че дори и zx3, няма място да се сравнява с Аполон. Щом автора е пуснал темата, значи има пари и за по-скъпото. А ако не е така, то темата е безмислена.
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ogito » Чет Авг 02, 2012 10:19 pm

Пожелавам на автора да си купи,каквото си хареса повече и да си го кара с кеф. :) Аз просто споделям мнение.Не знам,защо,трябва да се приема лично? А и целта не е да изкарам DRAG-а по-добър.Просто,не е толкова скапан,колкото го изкарват(главно хора,виждали го само на снимка).
И,пак да питам,колко от вас имат преки впечатления и от двете колела?
Ogito

Мнениеот Smok » Чет Авг 02, 2012 10:52 pm

Лол, защо толкова агресивно? Нещо те засегнах ли? :eek3:
За спирането просто изразих мнение, че съм доволен как спира (моя байк), при посоченото от мен тегло...

"П.п.До кристалното кълбо ли се допита,за да разбереш,с коя спирачка спирам и с коя,не?" - От тука предположих..
"2)Има ли вариант да му се монтира задна дискова спирачка(с която,наистина да спирам)"

"Вилката(SR Suntour SF-11 XCT) също,не ми допадна изобщо" - Продай си колелото и си купи вилка, която ще ти допада - за 100лв толкова!

",но мисля,че критиките към DRAG-чето са "малко" попресилени." - Не виждам критики, а мнения, че едното е с малко по-добри части от "Драг-чето"

506лв. - В-брейк спирачки Шимано, вилка сънтур, шимано асера/алтус дерайльори, палцови команди комбинирани шимано, курбел сънтур алуминиеви рамена
430лв - Saccoon задна + предна "дискова", вилка зуум, шимано търни дерайльори, команди грип шифт. курбел стомана..

По-добра окомплектовка спрямо "драг-чето" при малка разлика в цената, останалото е въпрос на вкус и предпочитания..

Аре със здраве..
Sprint Apolon 2012
Аватар
Smok

Мнениеот Ogito » Пет Авг 03, 2012 12:01 am

Не си ме засегнал.Но,съжалявам,че аз,теб,да. Знам,че колелото ми има и предна спирачка ;) Което не пречи,задната да е по-добра,нали? Радвам се,че спирачната сила на твоите спирачки те удовлетворява. А за дисковата спирачка,щях да питам и ако си бях взел APOLON-а.Там просто щях да питам каква да е тя.(+ за APOLON-а) И той не ми хареса как спира(мое мнение,пак казвам). За вилката,длъжен съм,да ми хареса,за да не те обидя ли?
" Не виждам критики, а мнения, че едното е с малко по-добри части от "Драг-чето" ". --- "... правиш грешка, дано вследствия на нея не се откажеш от колоезденето изобщо..."(цитат от друг колега). Чак пък да го откаже изобщо... Хайде,стига. :bigeyes:

"506лв. - В-брейк спирачки Шимано, вилка сънтур, шимано асера/алтус дерайльори, палцови команди комбинирани шимано, курбел сънтур алуминиеви рамена
430лв - Saccoon задна + предна "дискова", вилка зуум, шимано търни дерайльори, команди грип шифт. курбел стомана.."

- Благодаря ти,но съм чел характеристиките.Да видя някъде да казвам,че DRAG-чето :D е с по-добри части? Щото,аз не... Въпреки по-лошите компоненти,обаче,вече половин година се движи безпроблемно(моя байк) при гореописаните от мен условия. Просто исках да кажа,че "DRAG-ето" не е чак толкова лошо колело,а не че е по-добро от "APOLON-чето"
"... останалото е въпрос на вкус и предпочитания..." -Напълно съм съгласен с теб :beer: Аре,със здраве и от мен!
П.п. Ако,още някой от колегите се чувства засегнат от това,което съм написал,предварително се извинявам,но не това е била целта ми.
А,на автора,за пореден път,успех в избора на колело. :)
Ogito

Мнениеот jimithefly » Пет Авг 03, 2012 8:23 pm

Без караници. Човекът, ще си купи едно от двете, а може би и съсвсем различно :D Сега, нормалната логика е, по-добре да си купи драг zx2 - 2011 моделът, който е без дискова предна. 370 лв. беше, окомплектовка същата, шарките малко по-добри. На 2012 моделът не му трябва тоя клас предна дискова, ама въобще, само че е с 60 лв. отгоре. Аплонът обаче, е с 70лв над тоя. Може за тия 70лв, човекът да си вземе някакви аксесоари. :dontknow:
jimithefly

Мнениеот darki » Съб Авг 04, 2012 7:10 am

Ако парите са ограничени ето това е добър вариант стига да му е по мярка. И дано белият цвят да не е "проблем" :popcorn:
http://store.trueriders.bg/2nd-hand/bik ... 2-2nd.html

На пръв поглед това е 20"-ва рамка.
darki

Рейтинг: 1555

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти