Колелото далеч не е толкова "гадно"(в този ценови клас) Мен,за близо половин година,не успя да ме откаже от колоезденето... Кара се всеки ден по доста разбити улици,черни пътечки,катери големи баири с
много разбит асфалт(съответно и се спуска по тях,с умерено висока скорост) и досега не ме е предало,а определено не го "жаля"(за справка,тежа 92 кг.)Досега,единствено съм смазвал веригата и съм натягал жилата на спирачките,ремонти не съм правил и смея да твърдя,че засега и няма какво.Сменил съм гумите и колодките(гумичките) на задната спирачка,но това щях да го направя и при APOLON-а.
Има си и недостатъци,естествено. ZOOM-а(вилката) е начело в класацията,следван от задната спирачка,която лично мен не ме кефи(но това не е непоправимо

),но има колеги със същото колело,които са доволни от спирането. Рамката е с несменяемо ухо на задния дерайльор.Освен това,няма възможност за директен монтаж на задна дискова спирачка(става с допълнителна планка).Командите не са палцови. Ако ти е интересно,прочети ми темичката,там има някои полезни съвети,дадени ми от колеги :
viewtopic.php?f=30&t=115297П.п.Преди да взема моето колело,имах възможност да покарам SPRINT APOLON(ново колело) и честно казано,не ми допадна.Някак си,не се чувствах комфортно (това си е мое мнение,но в този ред на мисли,
колко от даващите съвети,са карали и двете колела?).Определено,спирането беше по-зле от ZX2-то,но на мен това ми е май някаква фикс идея

.Вилката(SR Suntour SF-11 XCT) също,не ми допадна изобщо(не,че ZOOM-а ми допада) .Като цяло геометрията на DRAG-а ми е доста по-удобна(при еднакъв размер на двете рамки,естествено

) ,но това е индивидуално.
Не,че ти препоръчвам DRAG-а.Може APOLON-а да е по-добрия избор,но мисля,че критиките към DRAG-чето са "малко" попресилени.
Взимай,"каквото ти е на сърцето" и за каквото ти стигат финансите,естествено.

Най обичам,като някой ми каже: "...А защо не даде още еди колко си лева и да си вземеш,еди какво си..." Ами просто,всеки си знае,колко средства може да отдели. Винаги за още "малко" пари,ще се намери нещо по-добро,но всеки бюджет си има граници.
Поздрави и да се похвалиш какво си взел.