монтиране и демонтиране на касета

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

монтиране и демонтиране на касета

Мнениеот karmakarma » Пет Сеп 28, 2012 1:35 pm

здравейте.имам велосипед на които задната капла е с 3 лъча вместо спици.и искам да си сменя каплата с обикновенна с нормални спици.касетата е 9 скоростна на шлици шимано.можете ли да ми дадете link или снимка с инструмента които е необходим за монтиране и демонтиране на такава касета?съжелявам че пиша тука но не мога да пусна тема в раздел веломеханик и аз незнам защо...благодаря на всички които ми помогнат.искам да си сменя каплите с нормални капли :beer:
Прикачени файлове
GT (2).jpg
GT (2).jpg (127.3 KiB) Прегледано 260 пъти
karmakarma

Рейтинг: 988

Re: монтиране и демонтиране на касета

Мнениеот uBaH » Пет Сеп 28, 2012 1:54 pm

Снимки на инструмента, или по-скоро инструментите - тука: цък.

Текста под Веломеханик "Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20" + това което се мъдри под ника ти = отговор на въпроса ти за постването на темата там ;)

ПП. Какво ще правиш с "алуминиевите джанти"?
Аватар
uBaH

Рейтинг: 2000

Мнениеот karmakarma » Пет Сеп 28, 2012 10:04 pm

така както си ми го представил нищо не разбирам изл3aт ми поне 3 вида инструменти...някав камшик-верига,и 2 вида глухи ключове-единия с ос другия без.благодаря се пак че ми писа.незнаех че ми трябва рейтинг за тема веломеханик,от къде мога да си зема рейтинг? добре че поне не е по партийна принадлежност...абе с една дума българия... алуминиевите джанти мисля да ги предам за рециклиране,ако не се съгласят в сервиза да ми сменят касетата срещу тях.и не са точно алуминеви а карбон с алуминева вложка
karmakarma

Мнениеот marsa » Пет Сеп 28, 2012 10:44 pm

Ами това е ключът и камшикът, които ти трябват:
Изображение
Ето ключът:
http://screambikes.eu/bg/instrumenti-al ... -09c3.html
За камшик може и да се приспособи нещо от стара верига.

Камшикът ти трябва защото резбата на локринга е "нормална" - дясна и трябва да държиш контра на касетата, за да развиеш гайката (по посока на свободното движение).

Ако ключът е с ос ще можеш да го ползваш само на главини с кухи оси, т.е. другият е по- универсален.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот karmakarma » Съб Сеп 29, 2012 12:15 am

dannke mars-che :beer:
karmakarma

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти