решил съм да си купя някаква вилка, която да има хубав и мек ход, за да не ми вибрират ръцете цял ден след каране. Любител съм и не скачам наляво надясно, но си карам стабилно. Бюджетът е до около 150 лева. Надявам се разбиращите да помогнат

DRAGONBORN написа: ..оптигач срам СХ4.. гуми едната е кунда 2.50 ..
Kuonyy написа:Извинявам се, че пускам второ мнение, но харесах това повече - http://screambikes.eu/bg/vilki-amortisi ... lo-26.html
Ако може и мнение за нея
Имам и друго питане, трябват ли някакви допълнителни неща, които трябва да купувам, за да монтирам тази вилка или просто свалям старата и слагам новата?
xcrider написа:..геометрията с 120 ход ще стане на нищо( а тя по принцип е зле), така че ти си решаваш. Ако искаш да сменяш вилка поне потърси някое XCT с 80 мм ход, тогава няма да имаш проблеми.
xcrider написа:Не, не говоря за самата вилка, говоря за геометрията на целия велосипед. Замисли се тези допълнителни 6 сантиметра как ще вдигнат назад колелото, променят се челният и седалковият ъгли . Вземи си както казах вилка xct/xcm - с 80 мм ход, така промяната в геометрията ще е минимална, а ако се притесняваш, че няма да работи толкова добре като xcr - разликата е минимална. Със сигурност работата ще бъде много по-добра от тази на сегашната ти вилка. Просто попитай в магазина за 80 мм версия, защото тези вилки нормално са 100 мм.
Hulk написа:http://ridespot.net/productdetails.php?productID=11014
помисли и над тази няма да сбъркаш ако я вземеш
xcrider написа:... тези допълнителни 6 сантиметра как ще вдигнат назад колелото...
Hulk написа: помисли и над тази няма да сбъркаш ако я вземеш../
dudelgrincen написа:xcrider написа:... тези допълнителни 6 сантиметра как ще вдигнат назад колелото...
Не разбирам защо объркваш човека?? 6 сантиметра са съвсем малка разлика и дори с 12 сантиметра да вдигне предницата едва ли ще го усети. И защо въобще говориш за геометрия при колело от супермаркета.
Освен това дали челото ще се вдигне не зависи от хода а от a2c разстоянието, сиреч axle to crown.
emilow_mn7 написа:коментара ми по рамката ти - а да не дава господ ..![]()
иначе вилка до 150лв и да работи хубаво - RUX
п.с. приятел има такава и е .. <33
boroborovski написа:emilow_mn7 написа:коментара ми по рамката ти - а да не дава господ ..![]()
иначе вилка до 150лв и да работи хубаво - RUX
п.с. приятел има такава и е .. <33
За какво му е rux той не кара екстремно .
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 госта