Tanuco написа:Само да те попитам как bb7 има по-голяма сила от juicy3 като са със едни и същи накладки ,а juicy-то е хидравлично.Тествал ли си го или поредното лапе купило си поддържана механика и я сравнява с омазнена хидравлика ,глътнала въздух...
Ми, да, поредното 27-годишно лапе съм.
Не говоря за неща които не съм тествал. Джусито e тествано на 2 идентични HT2, и една XC2.. последно. И 3-те колела бяха на няма и 300 км от излизането им от БАС-а. Тествано е също и на не-знам-още-колко-точно различни АМ и XC-колела, при груповите мероприятия. Шиманото съм го пробвал на Cross GRX.
И к'во като е "хидравлично"?
2 чифта макари ли му порастнаха?
Спирачната сила на една спирачка зависи от още няколко фактора, освен площ, тип, и производител накладките и р-р на ротора, а именно: Коефицент на усилване на апарата, и коефицент на усилване на лоста. При хидравликата се определя от сумарната площ на буталата на калипера къмто площта на буталото на лоста, цялото т'ва по геометрията на лоста - рамо на захват къмто рамо на действие върху буталото. При механиката - се определя от моментно положение на калиперното рамо - при рамена без гарантирана допирателна (екстеншъна след болта, какъвто имат бб5, бб7 и гатор-а), щото ефективното рамо тогава зависи от хордата по която се опъва жилото; радиус на въртене(дължина); Ъгъл на сачмените слотове на плочките (по-голям ъгъл - по малък коеф. на усилване) и разбира се ефективна дължина на ръкохватката къмто разстоянието от точка на окачване на жилото до оста на въртене на лоста. И разбира се връщащата пружинна сила и съпротивлението на жилото и бронята, което зависи от състоянието, и хода който прави жилото в бронята.
Излиза че е съвсем възможно механика да е по-мощна от хидравлика, при все, че съм тествал еднобутални хидравлики които са по-зле и от механиките в ниския клас (бб5, тектро ИО)..
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!