Луфт при Xcr

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Луфт при Xcr

Мнениеот mtb123 » Съб Мар 02, 2013 7:54 pm

Здравейте купих си тая вилка 2-ра ръка : http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=208 на Драг Климбер е. И се чудя дали има луфт,защото днес едно момче ми каза ,че съм имал !!! :dontknow: Кажете ми как да разбера и фатално ли е ? :dontknow: :dontknow: Благодаря Предварително...
Аватар
mtb123

Рейтинг: 1135

Re: Луфт при Xcr

Мнениеот damadzhana » Съб Мар 02, 2013 8:42 pm

Хващаш колелото за кормилото и стискаш САМО предната спирачка. Разклащаш напред-назад. Ако трака значи има луфт или в главината, или във вилката. Разклащаш пак и гледаш дали стеншъните се движат спрямо ботушите, ако се мърдат (не да влизат) - ясно, има луфт.
Повечето XCR-и и XCM-и излизат от завода с луфт, така че ако не е голям - няма от какво да се притесняваш (голям луфт е доста субективно понятие, а и е доста трудно за обясняване, така че сам си преценяваш или питаш приятел, който разбира)
Аватар
damadzhana

Рейтинг: 1296

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти