ухо за задна дискова спирачка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

ухо за задна дискова спирачка

Мнениеот CTAH » Нед Мар 03, 2013 8:32 pm

Здравейте! Имам обикновена рамка на планински бегач и тъй като си признавам,че не съм толкова запознат реших да пиша тук с надеждата,че има решение за мен.Реших да опитам смяна на задната V brake с дискова.Възможно ли е и ако е,от къде или къде бих могъл да намеря частта ,която да се монтира/ако е нужно да се завари/ ? Ако темата не е за тук ще моля модераторите да я преместят където преценят и да не изтриват.Предварително благодаря!
CTAH

Рейтинг: 1200

Re: Купувам ухо за задна дискова спирачка

Мнениеот damadzhana » Нед Мар 03, 2013 10:12 pm

Няма да стане, друга рамка ти трябва. Ако се заварят има шанс да се скъсат в най-неподходящия момент, трябва да са на точно разстояние (че то дори в серийните има рамки с дефектни уши при по-евтините), а и ти трябва (ако не знаеш) главина за диск (което предполага цяла нова капла). Така че най-добре си карай с в-брейк. Ако искаш задна дискова, то излиза че трябва да си вземеш цяло ново колело (на практика от старото ще ти останат само курбелите, педалите, веригата и гумите)
Аватар
damadzhana

Рейтинг: 1296

Re: Купувам ухо за задна дискова спирачка

Мнениеот yohan » Пон Мар 04, 2013 10:28 am

Ето нещо като вариант без заварка,малко скъпо ми се вижда,но е по-добре от това да заваряваш уши(което ми се вижда малко невероятно.Надявам се,че е универсално за повечето видове рамки
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 008/lang.2
Аватар
yohan

Рейтинг: 1200

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти