Sprint Apolon 2012

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Sprint Apolon 2012

Мнениеот BADGANAKA » Чет Апр 11, 2013 4:18 pm

Реших да си сменя Крос Вендета от преди 8 години които купих и става за каране но почти всичко му е мега зле и я превклучат скоростите и спирачките спират я не . Четох няколко теми и разбрах че за 200-300 лева няма да мога да си купя читаво колело . Горе долу съм се ориентирал към Драг Онтарио но малко скъпичко ще ми дойде си мисля . Спрях се и на Спринт Аполон 2012 http://bikesport.bg/bg/products/1606-sp ... %B4%D0%B8_ но трудно бих намерил кеш парите защото съм в криза и то са сметки то е чудо . Потърсих дали може да се вземе на изплащане и не намерих . Не мога да звънна защото ми е спрян телефона та някой коийто наскоро да си е взел така дали може да ме ориентира и ако е на изплащане дали пък не е по добре да е Онтарио . Ще го ползвам за градско каране от вкъщи до работата ( 12 километра в едната посока ) най вече защото работя до 01:00 и такситата по 10 лева нещо не ми харесва ...
BADGANAKA

Рейтинг: 1210

Re: Sprint Apolon 2012

Мнениеот gasUNDbremse » Пет Апр 12, 2013 12:38 am

Здравей,
много хубаво си направил,че си чел из темите на форума. Чети още нататък. Аз чрез търсачката се сетих за поне 2-3 теми(тук,тук,тук),които съдържат много опит и разсъждения на хора с опит. Както навсякъде се препоръчва на твоята диагноза ще ти напиша,че трябва да си изясниш много ясно само до работата и в града ли ще го караш? Искаш ли/трябват ли ти калници,багажник,дисаги или разни други аксесоари ... Попрочети за фактора твърда вилка също. Щом се прибираш по тъмно време на всяка цена си купи разни блага като светлоотразителна жилетка или "спаси крачол" светлоотразителни лентички.
Споменаваш,че щом като не можеш да изкараш сумата веднага ще събираш информация. Прегледай пазарната секция на форума и може нещо изгодно за градски условия да си намери под сумата,което си решил да дадеш и така да останат жълтици и за аксесоари. Не забравяй каската,че без нея :banghead: .
цитат от Тема за Любими байк фрази :
" неправилно посадено дърво ... "
:D :D :D :D :D
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=31428#p341465
Аватар
gasUNDbremse

Рейтинг: 1375

Мнениеот irgnet » Пет Апр 12, 2013 10:10 am

Така както си поставил условията, нито ти трябва драг онтарио нито спринт аполон.
Взимаш едно градско колело за 350 кинта (има модели и на драг и на крос) което е с калници и със осветителен комплект, който при твоя случай е задължителен.
Аватар
irgnet

Рейтинг: 1290

Мнениеот BADGANAKA » Нед Апр 14, 2013 11:49 am

Искам да си взема такова колело че ако реша да отида с приятели в гората или да покараме по екстремно да няма проблеми . Искам да е със преден аморт пък и ми харесва как изглежда :) Изпрочетох всички теми по нагоре дето ми предложихте и пак съм си на мнение че искам това колеко . Ще видя идната седмица дали ще стане да се вземе на изплащане защото парите кеш много трудно .
BADGANAKA

Мнениеот BADGANAKA » Нед Апр 21, 2013 8:31 pm

Поразрових се из повечето теми и попрочетох това онова и искам да питам дали Драг Онтарио ТЕ не е по добре от този Аполон където е за 555 лева . От марки не разбирам кое е по добре и не мога да ги сравнявам защото не съм запознат с фирмите и качествата на дадените компоненти . Само не разбрах каква е разликата да можеш да закл предния амортисиор ? И също така не искам през най малката дупка като мина да потъва изцяло а да е малко по твърд как се разбира това също не можах да намеря информация . Утре или другиден ще отида да проверя по магазините дали ще мога да взема на изплащане ако ли пък не ще изтегля парички от банката .

Прочетох току що една тема за съвет за колело един пичага да си купува и му предложиха ето това :

http://www.sportdelivery.com/bg/product ... Black-Blue

Заслужава ли си 100 лева отгоре на Аполона или не ми трябва да се изсилвам толкова . Нито ще ходя да скачам по баири , дупки и т.н. Но искам да си взема наистина читаво колело което и външно да ми допада , спортно
BADGANAKA

Мнениеот BADGANAKA » Пон Апр 22, 2013 3:44 pm

Днес ходих до магазина на Спринт на Тодор Каблешков и видях Аполона и ми хареса много но разбрах че не дават на изплащане след което отидох до магазина на Драг и попитах за Онтарио ТЕ и ми казаха че вече не се произвеждал а неговия заместник бил ZX-4 TE на цена от 799 лева . Забелязах че и отзад и отпред е със дискови спирачки които не знам дали са добре или зле но работят с Булбанк и може да се вземе на изплащане . Кое от двете колела е по добрия вариант и ще имам по малко проблеми ако го взема ? Дали да се пробвам в някоя банка да дръпна кредит за Аполона или направо да скачам на Драга и да си го взема директно от там на изплащане ?
BADGANAKA

Мнениеот BADGANAKA » Вто Апр 23, 2013 3:05 pm

FINISH - http://www.bike-house.biz/productv/1172 ... siped.html

Мерси за мненията и отговорите които получих дано не съжалявам за избора си .
BADGANAKA

Мнениеот BADGANAKA » Вто Апр 23, 2013 4:25 pm

BADGANAKA

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти