Питанки за 24" клаймър

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Питанки за 24" клаймър

Мнениеот jungleraver » Съб Май 11, 2013 10:51 am

Здравейте,
Имам доста въпроси относно това колело, прочетох доста теми но никъде не се обсъжда 24" версия или не съм успял да открия. Купих го наскоро в доста окаяно състояние, плюса е че поне рамката не е мъчена, понеже го караше 30кг момче. Идеята ми е да го превърна в нещо средно между BMX/MTB - карам предимно до работа около 10 км. на ден като по пътя дърпам няколко олита и няколко дропа, пък свободното време правя по някоя разходка до Витоша като спускам по някои лежерни пътечки - мисля за гуми от рода на kenda k-rad 24x2.30. Висок съм 185/70 кг., сигурно е странно, ама размера на колелото ми е удобен, даже карам със смъкната седалка (преди карах Х за известно време). Да започна с питанките - каква вилка мога да сложа - четох че XCR не е зле за цената си но мога ли да сложа вилка за 26", защото единствената 24" по бг сайтове е едно зочи за 300лв. с намалението, които са ми много за момента. Сещам се да добавя че е с дискова отпред. Трябва да сменя и средното - какъв точно размер ми трябва за касетата и може ли да се ползват курбели от Х (khe prism) или това няма смисъл? Мисля на средното да остане една плоча, но отзад да оставя обтегача и венец касетата, за да остане малко по-гъвкаво откъм въртене от сингъл спийд - правилно ли разсъждавам или не се прави така?Трябва да сменя и кормилото, защото ми теснее, алуминиево ли е по-добре или метално? Приемам всякакви съвети и критики - това ми е първото подобно колело и още съм неориентиран в материята. Предварително благодаря :)
jungleraver

Рейтинг: 1725

Re: Питанки за 24" клаймър

Мнениеот magnumz » Съб Май 11, 2013 12:40 pm

не че нещо, но и c1 14.5 инча с твоята височина няма да ти е удобно. 24ка за от вкъщи до магазина е мъчение. ТИ си за рамка голяма 19-20 инча и с 26 инча капли. Не се занимавай с това колело. То 24ката няма нищо общо с клаймъра дето е 26. То мисля и курбелите са къси на това колело. Абе не е работа.
ТЪРСЯ ВРЪТКА ЗА XCM ЗА LOCKOUTa. СТАВА ВЪПРОС ЗА МЕХАНИЧЕН ЛОКАУТ
Аватар
magnumz

Рейтинг: 1135

Re: Питанки за 24" клаймър

Мнениеот jungleraver » Съб Май 11, 2013 1:14 pm

:agree: :D
Принципно не миля да го карам седнал, пък и след хикса честно да ти кажа ми се струва като да се качиш от смарт на ц класа. И аз се замислях за голямо колело, ама много ми хааресва че това мога да си го размятам как ми падне.
Моля и ако някой знае да каже какви са разликите м/у 24" и 26" версия че не откривам инфо.....
jungleraver

Рейтинг: 1725

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти