Избор на мека рамка нисък клас

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на мека рамка нисък клас

Мнениеот petkop » Сря Май 22, 2013 12:38 pm

Здравейте,
сегашното ми колело е с вилка normal size и поради идеи да слагам по-добра вилка ще трябва направо да сменя и рамката.
Намерих малко теми за коментари на мека рамка. Основно прочетох, че Drag F4 не била здрава.
Но моите намерения са да карам единствено и само в града. От нас до работата и събота и неделя малко в парка.

Няма да натоварвам рамката и няма да скачам по стълби или да карам в планината, само в града по равно. Но искам 2 амортисьора.
Тежа около 95кг.

Може ли да ми кажете други подобни модели на F4? Давам за пример тази рамка, защото за нея намерих информация и цената ми се струва прилична.
Ще търся втора употреба.

Прочетох и важната тема, че евтина мека рамка няма. Но търся съвет за нисък клас рамка без претенции и само и единствено за градско каране.
petkop

Рейтинг: 1200

Re: Избор на мека рамка нисък клас

Мнениеот DH only » Нед Май 26, 2013 2:10 pm

T-rex или Enduro не са много здрави,но щом няма да ги натоварваш.И са евтини 150лв чистак.
DH only

Рейтинг: 1120

Мнениеот petkop » Вто Май 28, 2013 9:58 pm

Да, тези двата модели ще ми свършат работа. Къде може да се купят нови? Или не съм те разбрал правилно.
Потърсих, но излизат само цели велосипеди.

Модела Ендуро ми се вижда нещо хилав, около колчето за седалката. Поне за моите 95кила.
petkop

Рейтинг: 1200

Мнениеот DH only » Сря Май 29, 2013 2:03 pm

Като няма да скачаш не е хилав.http://bike-house.biz/product/1015/cros ... hvane.html ------>линк
DH only

Рейтинг: 1120

Мнениеот ivan_251 » Сря Май 29, 2013 9:52 pm

Съседът ми има колело сглобено на рамка крос ендуро и е същите килограми.Кара от години и аз съм карал колелото комбиниран с някакъв kind shock.Определено вози по-меко от моят твърдак сприн карера гт,но неправилната геометрия на тази рамка я прави неудобна за каране в града,изисква висока вилка отпред(двукоронен зуум,двукоронно дуро),честа потдръжка е налице и проблеми с износване на фтулките,който трябва да намираш начини да ги решаваш.

След като няма да го натоварваш в планината мисля,че ако инвестираш в хубава седалка и голям балон на гумите може да постигнеш нужният комфорт.
Аватар
ivan_251

Рейтинг: 1210

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти