Нисък клас MTB

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Нисък клас MTB

Мнениеот vancaster » Сря Май 29, 2013 6:56 pm

Здравейте, от известно време си търся колело, но съм твърде бос, а консултантите по магазините изказват твърде различни мнения. Търся МТВ нисък клас около 450 лева, което няма да го юркам много по разни оф-роуд трасета. Ще се кара предимно по меки селски и планински пътища уикенда и чат пат в града-селото. Висок съм 198 см и тежа 95 кила. Като вляза в магазините и винаги ме тласкат към велосипедите със 29" капли, щото съм лунгур и по-добре съм щял да се чувствам и да изглеждам. Проблема обаче е че 29" никак не ми са по джоба. По принцип съм се спрял на Drag ZX3 pro 2013 с 22" рамка - http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2013.html . В Ескадра ми предложиха компромисен вариант на 29" капли - Cross GRIP 921, което се предлага и в размер 560мм височина на рамката - http://www.escadra.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%B ... /i1982.htm
Гледам им компонентите и на двата велосипеда но не ми говорят много. Мисля, че Драга може би ще е по-устойчив, но не съм никак сигурен. Ако ми дадете съвет или поне някакъв разбор на основните им компоненти, та евентуално да си направя сметката, кое ще е по-подходящо за мен. Мерси предварително :bowdown:
vancaster

Рейтинг: 1200

Re: Нисък клас MTB

Мнениеот ivan_251 » Сря Май 29, 2013 9:05 pm

Карам колело и в момента който започнах да карам повечко километри разбрах,че изборът на правилна рамка е най-важното нещо.Всичко останало,ако не ти харесва лесно може да се смени след време,но рамката ти е сърцето на велосипеда.

Да правилно си се насочил към 29" .И да ти кажа кроса който си посочил е по-добре.Не само,че е 29,но има и според мен по-хубави компоненти.Кроса има дерайльор altus,който е много по-хубав от търней,който трябваше да го настройвам през 2 седмици.Вземай кроса.Определено си заслужава да вземеш кроса сравнявайки го с драга.Не мисля,че ще намериш по-добро колело от кроса в този ценови клас и да е 29''
Аватар
ivan_251

Рейтинг: 1210

Мнениеот yohan » Чет Май 30, 2013 8:14 am

:ok: :agree: :agree: За Грип-а!Много по-добро колело за малка разлика в цената.По-добре оборудвано а за ръста ти ще е идеално :agree:
Аватар
yohan

Мнениеот vancaster » Чет Май 30, 2013 8:35 am

Благодаря за мненията! Нищо не можах да намеря за венец касетата, но предполагам, че не е на резба, нали това било по-добре от колкото резба? Тези дни пак ще скоча до Ескадра в Пловдив. Мисля че имаха само варианта с 520мм рамка в наличност та по нея ще го пробвам пак колелото и ще им поръчвам 560 мм. Наистина като че ли е по-добре с голямата рамка а в последствие ако взема да карам повечко има и варианти някои от компонентите да се заменят с по качествени и пр.
vancaster

Мнениеот ikpirgov » Чет Май 30, 2013 8:44 am

Велосипед Ferrini R3 2011 - 444.00 лв. (555лв -20%)
http://bikesport.bg/bg/products/
ikpirgov

Рейтинг: 1178

Мнениеот unsigner » Чет Май 30, 2013 2:23 pm

vancaster написа:Благодаря за мненията! Нищо не можах да намеря за венец касетата, но предполагам, че не е на резба, нали това било по-добре от колкото резба? Тези дни пак ще скоча до Ескадра в Пловдив. Мисля че имаха само варианта с 520мм рамка в наличност та по нея ще го пробвам пак колелото и ще им поръчвам 560 мм. Наистина като че ли е по-добре с голямата рамка а в последствие ако взема да карам повечко има и варианти някои от компонентите да се заменят с по качествени и пр.

Като потърсиш това което е дадено за задна касета в Google, излиза това:

http://www.ktgroup.net/kt_azer.html

Това е на шлици (т.е. не на резба, т.е. ОК).
unsigner

Рейтинг: 1667

Мнениеот vancaster » Чет Май 30, 2013 5:53 pm

Да и аз със това впечатление останах, но в два различни магазина консултантите казаха две различни неща, което малко ме озадачи. Както и да е, единият сигурно се е омотал нещо...
vancaster

Мнениеот unsigner » Чет Май 30, 2013 6:30 pm

Иначе - и аз +1 за Грип-а; аз карам рамка 924/520мм и съм доволен. Другите части ще ги смениш малко по-малко, ако караш интензивно и ги чупиш.
unsigner

Рейтинг: 1667

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти