Хакер с амортисьорна вилка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Хакер с амортисьорна вилка

Мнениеот noot » Сря Юни 05, 2013 9:41 pm

Имате ли представа колко тежи вилката на Хакера. Искам да разбера колко по-тежък ще стане, ако му сложа амортисьорна, като например тази
http://bikesport.bg/bg/products/856-%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B0-sr-suntour_-sf11-xct-mlo-%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B8_
А също така, ще се отрази ли това на удоволствието от карането.
Благодаря
noot

Рейтинг: 1180

Re: Хакер с амортисьорна вилка

Мнениеот darkman7 » Чет Юни 06, 2013 11:20 pm

Добре ще се отрази според мен вилката на колелото, аз съм ЗА :agree:
Карам твърдак Viper Sick Boy
darkman7

Рейтинг: 1211

Мнениеот noot » Пет Юни 07, 2013 9:23 pm

darkman7 написа:Добре ще се отрази според мен вилката на колелото, аз съм ЗА :agree:

Благодаря за подкрепата. Обаче днес се обаждах в магазина да видя има ли я налична и човекът там направо ме наплаши. Каза, че тая рамка не е изчислена за такъв тип вилка и че това ще я разбие и т.н.. Така че пак съм в изходно положение. Може би засега ще взема едни по-големи гуми - 26х2.1 с надежда, че ще вози малко по-меко
noot

Рейтинг: 1180

Мнениеот Yavkata » Съб Юни 08, 2013 4:55 am

Добре си се ориентирал. Гумите, и особено по-ниското налягане в тях играе по-съществена роля в обиране на дребните неравности при каране, отколкото вилка от нисък клас. Потърси гуми с нископрофилен грайфер, които може да ползваш с по-ниско налягане. Естествено това увеличава съпротивлението при въртене и риска от прищипване (снейкбайт) при някой бордюр, но пък возията ще стане доста по-мека.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот ivan_251 » Пон Юни 10, 2013 12:13 am

Не знам,съседът ми има хакер със suntour m6300 и тази вилка е еластомерна,не променя геометрията на колелото и обира малките неравности и супер кеф с това колело по паваж и малки неравности.Той тежи 100 кила и кара това колело и в планината понякога.Рамката е стомана,но въпреки това е лека и на мен ми харесва.

Значи може и въпросните вилки да не са най-добрият избор,но нещо от сорта на старите сънтури m6300,m7400 ,ще ти свършят чудесна работа за малките неравности.Тежки са но не съм забелязал недостатъци при тях,като скърцане и луфтуфе.Работата им е повече от чувствителна и определно повишават комфорта от каране.Положението при XCT eдва ли е такова.

Аз лично не вярвам,ако вземеш 80 mm xct да повреди тази и бездруго здрава рамка.При положение,че даже аз дропвах преди време разни малки неща с нея дори :rofl: .Аз бих рискувал,да бодна едно 80mm XCT,но няма да изказвам категорично мнение дали рамката няма да се счупи.Виждал съм счупени рамки със правилни вилки.
Аватар
ivan_251

Рейтинг: 1210

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти