Помощ с избор на спирачка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ с избор на спирачка

Мнениеот Dexxter » Чет Юни 20, 2013 7:50 pm

Здравейте, както виждате аз съм нов тук и да ви кажа съвсем честно не съм най - големия разбирач на колела :dontknow: . Та имам един въпрос и ще изисквам някакво адекватно обяснение. Проблема ми е такъв: имам Drag C1 Comp 2012 и съм със спирачките които си идват с колелото. Искам да ги сменя защото карам в планината и спирам 50 метра при не голяма скорост. Това което искам да знам е каква спирачка да си взема за да ми върши добра работа е да струва може би 100-150 лв може леко и отгоре. Не знам дали да търся дискови или някакъв друг вид спирачки и се надявам да ми дадете съвет какво да правя, защото искам да сменя най вече задната :) Бих купил и втора ръка ако ми препоръчате някоя конкретно защото никога не съм бил сигурен като купувам така без да знам дали няма някакъв скрит проблем ...

Благодаря ви предварително ;)
Dexxter

Рейтинг: 1200

Re: Помощ с избор на спирачка

Мнениеот Yavkata » Чет Юни 20, 2013 8:45 pm

До колкото разбирам сега си с V-брейк? Смяната с дискова ще изисква инвестиция в нова капла или главина за диск. По-оправдано е да смениш предната. Тя е от по-съществено значение за спирането. На първо време може да пробваш с по-качествени калодки. Ако твърдо си решил да минаваш на дискови спирачки избора ти е между добра механична -ВВ-7 или някоя хидравлика между ниския и средния клас.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот Dexxter » Чет Юни 20, 2013 8:56 pm

Ако реша да сменям калодките какви да взема и на коя марка и какви пари ще бъдат. А ако сложа предна дискова не е ли опасно да не ме изхвърли колелото? Ако трябва да сменям капла или главина ( или ако трябва и двете) какви пари ще излезе? И последен въпрос каква е разликата между механична и хидравлика?
Съжалявам че задавам толкова въпроси с тези спирачки въобще не съм наясно :dontknow:
Dexxter

Мнениеот Yavkata » Пет Юни 21, 2013 5:44 am

Нямам преки впечатления от калодки, тъй като карам с дискови, но като цяло хората са доволни от Тези. Дали колелото ще ти "изхвърли", зависи от това как го караш, а не от това каква е спирачката. За цифрите при смяна на капла и главина границите са твърде широки. Примерно може ако заложиш на втора ръка, може да минеш и с 50 лв, за сравнително читава, а може и да не ти стигнат и 200лв. Механичната спирачка е със жило, хидравликата задейства буталата със ДОТ или минерално масло. За момента не се занимавай със дискови спирачки. Вземи си нови калодки, ако трябва смени лостчетата ,броните и накрайниците по сегашната спирачна система. Ако пак не си доволен тогава се ориентирай към ъпгрейд с дискови спирачки.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот Dexxter » Пет Юни 21, 2013 7:44 am

Благодаря за обяснението ще реша какво да правя. Най - вероятно ще сменя калодките... Мерси :)
Dexxter

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти