Другия ми въпрос е,откъде да си закупя 9мм задна ос за същото колело.Не знайно как за мен,съм я изкривил.Мерих с шублер-9мм,а предлаганите по магазините са 10 мм.Откъде да си закупя качествена ос,като не ми предлагате цяла главина?
--- http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... 69-tips008 ---
Започнете от спирачните лостчета. Колко навътре от края на кормилото трябва да са те? Зависи дали спирате с един или два пръста. В първия случай лостчетата може да са по-навътре. "Номерът" е в това, че колкото по-близо до края му стиснете рамото (ръкохватката), толкова по-голям лост прилагате, т.е. спирате по-лесно. Затова е хубаво лостчетата да са на такова разстояние от края на кормилото, че да ги достигате лесно и удобно с пръстите, с които спирате, хващайки рамото по към края му.
Не забравяйте и малките винтчета за регулиране на отдалечеността на лостчетата - трябва да са настроени така, че да стискате с втората фаланга на пръстите, т.е. с частта между първата и втората сгъвка, като се гледа от върха към основата.
След това трябва да настроите и ъгъла на лостчетата. Препоръчвам ви да започнете по следния начин: опрете се на някоя стена, застанете на педали и се изтеглете назад, както го правите при спускания. Протегнете пръстите си напред, така че те и дланта да са в права линия с предмишницата (частта между лакътя и китката). Лостчетата трябва при това положение да са под същия ъгъл както пръстите ви, така че при стискане китките ви да не се сгъват. Логиката е, че така лостчетата ще са максимално достъпни и удобни тогава, когато се нуждаете най-много от тях, т.е. при спускане.
magnumz написа:Охх аз си мислех, че говорим за някакво хубаво колело... Това ли е то http://www.g-whizzcycles.co.uk/Images/B ... CN4640.jpg ? Ако да не виждам смисъл от деоре на такова колело. ЗА главината ако е на резба решението е да се пренаплете каплата с главина на шлиц, за да спре да криви. Или нова капла с главина на шлиц
jamesbond7 написа:Пак повдигам темата.Закупих си деоре ииии 5 пъти се превъртях за 3 дена,т.е. спирачката е бетон по мойте представи.Не заслужавам,че си дадох парите за нея.Така,но оста продължава да се криви,а не ми закупува задна главина изцяло,както и не ми се плете наново капла.Старая се колкото се може повече оригинални части да има по колелото.Така че се търси отново задна ос.Къде ???
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта