Велосипед Ferrini FORCE XR ACERA или Raleigh Nomad

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Велосипед Ferrini FORCE XR ACERA или Raleigh Nomad

Мнениеот Just crazy » Вто Апр 03, 2012 5:49 pm

Здравейте, един приятел е решил твърдо да замени твърдака си, с такъв с двойно окачване, а бюджетът както винаги е оскъден, (в карането си не е претенциозен, изминава сравнително дълги разтояния и то главно по чакълирани или каменисти пътища, но и асфалтовите планински пътища не отсъстват в изминатите от него километри, почти никога не се осмелява да отбие в страни по пътеките :D ) и разглеждайки насам натам попаднах на ето този велосипед:
http://bikesport.bg/bg/products/1321-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4-ferrini-force-xr-acera--%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81-%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5_
На първи поглед изглежда добре, сравнително добри части, само задният шок ми се набива в очите като слабост (но според мен при смяна с един въздушен, би се променила работата).
Та въпросът ми е следният:
Някой качвал ли се е на това чудо, и знае ли що за работа би извадила тази рамка с ъпгрейд на шока?
Или е по-добре да се спрем на вторият вариянт:
http://www.sportdelivery.com/bg//product/3959-raleigh-NOMAD/12--,
Качвал съм се на подобен за 20-тина минути, останах почти доволен, но тук седи въпросът с размера, никъде не намерих по-висока рамка, а на него размерът от 19 инча е най-ниското, което може да си позволи. Тук можете да споделите дали сте срещали някъде по магазините L-ки, или XL-ки (19- инчови и нагоре)?
ПОЗДРАВИ !!!!!!!!!!!
Аватар
Just crazy

Рейтинг: 1284

Re: Велосипед Ferrini FORCE XR ACERA или Raleigh Nomad

Мнениеот Ozzie » Вто Апр 03, 2012 6:30 pm

Аз не съм се качвал на второто, само се помъчих да го вдигна... Тежеше като торба цимент (или умрял циганин - според гледната точка), а като седнах отгоре му, не усетих никакво свиване. Може и да е била твърда пружината.
Ферини-то изглежда малко по- смислено, но пък твърде вероятно всичко подвижно да е на втулки (не че на другото не е), та по някое време задницата може да се посуче, да се наложат подобрения...
Знаеш ги тези неща много добре.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Just crazy » Сря Апр 04, 2012 9:58 pm

Ozzie написа:Аз не съм се качвал на второто, само се помъчих да го вдигна... Тежеше като торба цимент (или умрял циганин - според гледната точка), а като седнах отгоре му, не усетих никакво свиване. Може и да е била твърда пружината.
Ферини-то изглежда малко по- смислено, но пък твърде вероятно всичко подвижно да е на втулки (не че на другото не е), та по някое време задницата може да се посуче, да се наложат подобрения...
Знаеш ги тези неща много добре.

:thanks:
Абе уж ги знам, долните втулки лесно се преправят, ама вчера 2 часа разглеждахме и опсъждахме ъпрейди за старото му колелце (Drag One-базов модел), и като направихме равносметка от 300 лв.++ иииии веднага започна издирването на ново колело. За сега съм позакърпил положението, но той си държи за следното: двойно окачване, дискови спирачки- и естествено чисто ново.
Феринито ми хвана окото и май ще се спираме на него.

Поздрави !!!!!!
Аватар
Just crazy

Рейтинг: 1284

Мнениеот V.Georgiev » Чет Сеп 12, 2013 10:44 am

И аз сега хвърлих око на това Ferrini ще споделиш ли как е, ако си го закупил?
Изображение
Аватар
V.Georgiev

Рейтинг: 1200

Мнениеот YordanDanev » Нед Окт 06, 2013 5:31 pm

На това Ферини не ми харесват механичните спирачки, по-добре да беше с Ви брейкове.
Аватар
YordanDanev

Рейтинг: 1200

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти