Какво е low-end гума?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Какво е low-end гума?

Мнениеот EMILEN » Вто Сеп 24, 2013 12:37 pm

Някой би ли ми обяснил какво е това понятие low-end гума?
Аватар
EMILEN

Рейтинг: 1095

Re: Какво е low-end гума?

Мнениеот Brave » Вто Сеп 24, 2013 1:03 pm

Low-end като цяло означава най-евтините продукти от даден вид или продуктова линия на даден производител. Същото и за гумите - може да се очакват най-некачествените и евтини материали, при това вложени чрез най-евтините технологични процеси. Резултата е ниско качество на ниска цена. Обикновено такива гуми са относително тежки, имат лошо сцепление с настилката и нерядко са криви още от магазина.
Brave

Рейтинг: 2000

Мнениеот EMILEN » Вто Сеп 24, 2013 2:04 pm

В такъв случай не бих се съгласил със следния коментар от форума от преди близо 10 години.

"Относно Schwalbe LandCruiser - за бога, не си купувай. Това е low-end туринг гума и ВЪОБЩЕ не става за MTB."

Въпросните гуми със сигурност не са върха на сладоледа предвид ниската им цена, но смея да твърдя, че са що годе прилични макар и от нисък клас.
Също така гледайки грайфера им, не мога да приема твърдението, че са баш touring гуми и не стават за MTB.

Вие какво мислите по темата?
Аватар
EMILEN

Мнениеот Brave » Вто Сеп 24, 2013 2:18 pm

Никога не съм карал тези гуми, дори не съм ги виждал на живо, но непрекъснатия централен грайфер вероятно ще доведе до незадоволително поведение на гумата при каране по кален терен. Което е почти неизбежно в планината през по-голямата част от годината. Друг въпрос е, какво точно се разбира под MTB...Отделно, че при тази цена, не може да се очаква ползване на някоя от качествените каучукови смеси.
Brave

Мнениеот EMILEN » Вто Сеп 24, 2013 2:28 pm

И аз не съм карал с такива гуми, но съм се решил точно този модел да си купя. Разсъждавайки чисто логически, стигам до извода, че това е универсалния грайфер, който би бил подходящ както за асфалт, така и за офроуд. Разбира се, че балансът между двата коренно различни типа терен е направен с компромис. Не съществува такава гума, която да е перфектна и за асфалт, и за офроуд.
Аватар
EMILEN

Мнениеот kobso1245 » Вто Сеп 24, 2013 3:22 pm

Тегло:900 грама..............
Инае, ако не си решил напълно-погледни CX Comp, доста лесно се върти на асфалт, а пък и става за черно г/д.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот EMILEN » Вто Сеп 24, 2013 4:13 pm

kobso1245 написа:Тегло:900 грама..............
Инае, ако не си решил напълно-погледни CX Comp, доста лесно се върти на асфалт, а пък и става за черно г/д.

Гледал съм и този модел, но определено везните накланят към Land Cruiser, защото хем "екваторът" е непрекъснат за асфалтовите терени, хем има големи страничните бутончета за офроуд терените. А този CX Comp има един такъв никакъв грайфер. Нито са достатъчно гладки, нито са достатъчно грапави.
Аватар
EMILEN

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Окт 08, 2013 10:48 pm

Schwalbe Hurricane ако караш 70% асфалт и 30% пътеки в парка
Изображение

PS: Тегло:650гр
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот pascoff » Сря Окт 09, 2013 11:52 am

Аз карам такива гуми на градския ми велосипед. При какви условия ще ги караш тези гуми - основно градско, 50/50, или повече офроад и по-малко градско?
Това, че са ентри левел само по себе си не значи нищо, ако не се пречупи през изискванията на ползвателя. Също не значи, че са криви, не държат и тн. За моите изисквания се справят добре и нямам оплаквания от тях. За това е важно да уточниш при какви условия ще ги караш.
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот Hardtail_BG » Пон Окт 14, 2013 10:19 pm

Аз карам с Kenda от 6 години и не са мръднали само задната е истъркана мн малко от дрифтове ! И мися, че ги купих за 40лв/2броя. И са карани градско,ебдуро и ДХ :) Такаче една Low-End гума е добра за начинаещ ! :agree:
КЗТ ! КАРАМ-ЗДРАВ-ТВЪРДАК
Аватар
Hardtail_BG

Рейтинг: 1002

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти