Помогнете за избор на 24" детско колело

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помогнете за избор на 24" детско колело

Мнениеот dvlv » Нед Ное 03, 2013 9:03 pm

Здравейте. Детето порасна и трябва да му купувам ново колело. Спрял съм се на три варианта в ценови клас 300 - 400 лв. Ще караме предимо крос кънтри.
-Cross GRAVITA S 24"
-Drag C1 24"
-Frrini DUKE 24
dvlv

Рейтинг: 1200

Re: Помогнете за избор на 24" детско колело

Мнениеот tanya » Пон Ное 04, 2013 9:26 am

Препоръчвам ти Shockblaze Warrior 24. Малко над бюджета ти, но ако успееш да си издействаш и някаква отстъпка ще е пренебрижимо малко по-скъпо. Иначе колелото си заслужава парите. Големият ми син го кара вече една година и колелото е наистина страхотно. Дори вилката работи осезаемо при хлапе тежащо малко над 20кг, а това е рядкост при детските колелета. Командите са палцови и скоростите се превключват много леко. Спирачките са хубави, с доста меки лостчета. Колелото си е лекичко.
Ferrini Duke, но 20 цола, кара малкият. Може и 24ката да е по-добра, но 20ката, която ние имаме е сигурно две класи под Шокблейза. Вилката е пълно дърво, а командите ги сменихме с палцови, защото грип шифта определно му беше неудобен. Колелото тежи сигурно с килограм повече сравнено с Шокблейза. На съм ги теглила, но разликата при вдигане с ръка е осезаема.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Re: Помогнете за избор на 24" детско колело

Мнениеот dvlv » Пон Ное 04, 2013 11:29 am

Благодаря за препоръката , но Shockblaze много ми надскача бюджета.
dvlv

Рейтинг: 1200

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти