Тук сме коментирали някои неща свързани с новия Аполон Елит:
viewtopic.php?f=30&t=146217&start=0Лично аз отидох преди 2 седмици да си го купя от магазин в Габрово, но се оказа, че имат само Sprint Apolon Elite 29" с рамки 17" и 19"............щях да получа удар от яд.............
Но тъй като бях казал, че без нов велосипед няма да се прибера у дома тази вечер тествах(карах пред магазина) общо три модела, ето и впечатленията ми:
- Sprint Apolon Elite 29", на промоция за 699 лв, размер на рамката 17"(19" ми беше фрапиращо голяма), трябва да кажа, че като цяло всичко ми хареса, компонентите са отлични за този клас, гумите също, дизайна(тъмно сив/графит мат с червени стикери

), седалката направо ми залепна..........всичко ми хареса с изключение на височината на кормилото спрямо мен(аз съм висок 172 см), в положение стъпил на земята кормилото ми беше на височина приблизително под гърдите....
- CROSS GRX8 26", беше на промоция 659 лв, размер на рамката 19"(нямаха размер 18"), рамката се оказа голяма за мен, този велосипед също много ми допадна като компоненти, не ми хареса само цвета на рамката, както казват "че то бялото не е цвят"..................

, което разбира се не сериозен довод.
- CROSS GRX7 26", също беше на промоция 590 лв, имаха само моя размер 18 "

, вероятно поради размера на рамката и дължината на лапата 100 мм(на старото ми колело беше 80 мм) велосипеда ми пасна още що седнах на него........знаете какво е чувството
НО !!! Компонентите му са доста по-лоши от тези на Аполона, примерно :
- Аполона с курбел с плочи 42/32/22, а GRX7 е с 42/34/24, за мен има значение защото обичам да се катеря
- Аполона е с венец касета 11/34 зъба, а GRX7 e с 11/30 зъба, също има значение
Като цяло след всичкото ровене няколко месеца стигнах до извода, че най-добрия(цена/качество) велосипед на пазара от този клас в момента е Sprint Apolon Elite 26", така че ..........!
Поздрави
Kupona