Има ли смисъл да ъпгрейдвам Drag ZX3 Pro

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Има ли смисъл да ъпгрейдвам Drag ZX3 Pro

Мнениеот haio77 » Съб Окт 19, 2013 10:01 pm

Здравейте! Миналата година си взех тази таратайка и се запалих по велосипедите - като цяло съм доволен от колелото но напоследък като ,че ли все по често посещавам бокса и въпреки ,че е в гаранция до сега поддръжката си я поемам май на 99% .. та тъй като въобще не разбирам искам да попитам има ли смисъл да инвестирам в него??? Нямам идея дали рамката е достатъчно добра да се гради по нея но мисля ,че вилката е задължителна за смяна а скоростите са му трагедия и предполагам и там трябва да се мисли нещо... е това е точния кон: http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2012.html ако може да ми предложите с какво да го подобря ще сам ви много благодарен. Карам и по асфалт и по черни пътища но без скокове и брутални спускания!
haio77

Рейтинг: 1200

Re: Има ли смисъл да ъпгрейдвам Drag ZX3 Pro

Мнениеот Falcor » Нед Окт 20, 2013 9:18 am

Зависи какво мислиш да правиш с него. Ако караш само в града първо си вземи хубави накладки за спирачките. После евентуално скорости...и това е!
Ако мислиш да караш XC -> Вилка, спирачки, скорости. За всяко друго каране ще се наложи тотален ъпгрейд.
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот speka_rs » Нед Окт 20, 2013 11:40 am

просто зависи до къде си решил да стигнеш като упдате, ако ще влагаш 100-200 лв тази рамка,
но ако ще са повече вземи си друга рамка и тогава почваи да правиш.
Specialized fanatic
speka_rs

Мнениеот nask0o » Вто Ное 26, 2013 6:31 pm

Зависи с каква цел.. Но например при едно слагане на дискови спирачки трябва да сменяш главини разплитане,преплитане общо взето много средства.
Drag Zx Limited Edition !!!
nask0o

Рейтинг: 1180

Мнениеот kupona » Сря Ное 27, 2013 10:10 pm

Направи една калкулация само за подобряване на скоростите и ще решиш дали да инвестираш в него или да го продадеш и да купиш ново..................за по-добри скорости ти трябват:
- нови команди
- нов дерайльор
- нов венец(евентуално главина)
- нови курбели
- нов декланшор(не е задължително)

При мен(за старото ми колело) това се равняваше на около 200 лв. и то за компоненти серия Altus, която е само едно ниво над Tourney................ :dontknow:
От там сметни вилка, спирачки(апарати, дискове, главини, лостчета и т.н.) и сметката става едни 500-600 лв................. :dontknow:

Лично мнение като аматьор е, че не си заслужава такъв ъпгрейд, но ако човек не разполага с пари за да купи ново колело единствения вариант е да си подобри старото според финансите и времето............. :)

Поздрави :)

Kupona
Drag Grand Canyon Comp (a little modified)
Аватар
kupona

Рейтинг: 1230

Мнениеот screamBoy » Пет Ное 29, 2013 2:48 am

тя стара темата, ама ...

не се нахвърлай на някви комплекти дето са измислици-премислици; сега идва един такъв период дето тълпата е добре обучена да хвърля пари и това разбира се влияе на настроението
далаверата е да прегледаш от какво можеш да се възползваш ... като караш кво най-много ти се ще да е различно ... едва ли е цялото колело, все пак не сме американци за счупена спица да сменяме колело, м

успешно ~~~
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот VaskoM » Пет Дек 06, 2013 2:16 pm

Общо взето същото, което каза kupona. Най-много да си позволиш смяна на вилката, но ако тръгнеш да сменяш и останалото ще направиш същата грешка, която направих с моят Крос. Наложи ми се да сменям главини за дисковите, сега ще се наложи да сменям средно движение, скорости и тн. Тоест много пари...
VaskoM

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти