Ремонт на колело Пежо

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ремонт на колело Пежо

Мнениеот galio8285 » Чет Дек 05, 2013 10:35 pm

PS. Забелязах че явно съм объркал раздела ... ако може да го модерирате в правилния раздел . Благодаря.

Здравейте , надявам се на малко информация , понеже за мен това е нещо съвсем ново. Преместих се близо до центъра на Варна и реших да огранича движението с колата лятото . А и трябва да се възстановя от операция и колоезденето е препоръчително. Намерих си шосеен велосипед , но е в много лошо състояние. Пежо , мисля че е модел от 89-90 година. Не съм наясно с терминологията и ми е трудно като чета сега. Искам да му върна блясъка на колелото и да го карам като се постопли .
Предната външна и вътрешна гума липсват ,задната е старичка. Предния Декланшор липсва също. Има ръжда, жилата и предпазителите им са за смяна .
Баща ми работи в радиозавод и може да никелира ако искам някой части . То е и за боядисване , но ми се иска да запазя възможно най много оригиналния вид и надписите . А не знам ако го боядисам мога ли да намеря такива стикери.

Отзад са 6 венеца отпред 2 , като големия мисля е 52 зъба . Какъв деклашор трябва да си купя ? Също и какви гуми бихте ми препоръчали. Разполагам с не повече от 200 лева.
Изображение
Изображение
galio8285

Рейтинг: 1200

Re: Ремонт на колело Пежо

Мнениеот marsa » Пет Дек 06, 2013 12:49 am

От снимките изглежда че колелото е в доста окаяно състояние и е ползвано и съхранявано неумело и без поддръжка. Лично бих те посъветвал да не инвестираш 200лв в него.

Ако държиш да го въведеш във състояние за каране най-добре да подходиш икономично:
- разглобяване, почистване смазване на всичко, с което умееш да се справиш
- закупуване само на най-наложителното - нови гуми, жила+брони, колодки, гидолин, декланшор - на старо, евентуално ще ти трябват и други педали и седло;
По груба сметка ще ти коства 80-100лв.

Ако искаш да възстановиш колелото в бляскавият му вид "като ново" ще трябва да си поиграеш доста и не си струва точно за това колело. Това е нисък клас шосе и със сигурност не си струва инвестициите, виж ако ти достави удоволствие работата по него е друг въпрос. Колкото до притесненията около пребоядисването - може да си изработиш лепенки по поръчка, не е безумно скъпо.

Няколко думи и за съвместимост: Преди да купуваш гуми огледай сегашните (както и каплите) за надписи - ако някъде пише 27'' не взимай стандартни съвременни 28''/700c гуми - разликата в диаметъра е малка, но не са съвместими! Декланшора, който ти трябва е практически всеки шосеен за дъбъл (а не трипъл!), който е със скоба за седалкова тръба (евентуално може да се наложи да си изработиш и преходник, ако вземеш нещо по-съвременно).

В диапазона 200-300лв може да си вземеш цяло шосейно колело, сравнително по-ново и в състояние годно за каране. Ако не си плащал за това по-добре си го остави като хоби занимание и се огледай за друго колело.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот ivannik » Пет Дек 06, 2013 12:33 pm

http://prodavalnik.com/shoseen-cross-pe ... -i36888751
Цената може да падне и под 150 лева.
Аватар
ivannik

Рейтинг: 1080

Мнениеот galio8285 » Съб Дек 07, 2013 12:11 am

Благодаря за съветите . Дам изглежда доста неугледно и не е било поддържано както заслужава. Не съм дал и един лев , подарили са го на баща ми .
Видях го това за 190лв честно казано наистина старите шосейки ми харесват много повече от сегашните с тези дебели плоски рамки . А и това е съмнително евтино или не ? Не можах да намеря този модел за да видя каква е цената на нов. Иначе и само заради частите си струва , каплите, гумите, седалката и т.н. ????
Направо да го разглобявам и да ползвам старата рамка :lol:

Ще му дам все пак шанс на пежото , за разглобяването няма проблеми , редовно съм в масло под някоя кола . Ще видя доколко са здрави частите по него и ако има и друго за смяна ще се замисля за покупката на нов (втора употреба) .
galio8285

Мнениеот evilzet » Съб Дек 07, 2013 8:16 am

Колко си висок, като гледам, освен всичко друго, рамката е от най-големите.
evilzet

Рейтинг: 2000

Мнениеот galio8285 » Съб Дек 07, 2013 12:17 pm

evilzet написа:Колко си висок, като гледам, освен всичко друго, рамката е от най-големите.

182 см съм висок 69кг ... перце като колелото

тръбата на седалката е 28мм . Старата скъсана гума е zafir 22-622 700x220 . На шината пише 28х1.5/8х1.1/8
galio8285

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти