Sprint Apolon 2014 vs Cross Parallax vs вашите предложения

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Sprint Apolon 2014 vs Cross Parallax vs вашите предложения

Мнениеот Vorac » Вто Фев 04, 2014 6:33 pm

Според мен XCR са доста яки за парите си. Карал съм с две такива.

Тази: http://screambikes.eu/bg/vilki-amortisi ... cr-26.html
120мм
109лв
Работеше страхотно за спускания, бордюрите ги качваше без въобще да си преместя тежестта. Като минус, веднага (10 спускания) й се разхлопаха втулките, ама те се продават. Освен това бяха грозни В-брек пивотите.

Важна част от това защо ми хареса беше, че е без никакво заключване. Това означава ДВЕ пружини (във всеки ботуш), а не ЕДНА. Много важно!

Сега карам с колело с XCR със 100мм ход и от година не са й мръднали втулките. Мека е почти като въздушна, не ръждясва. Има хидравлично заключване, но съм го позлвал ... 1 път, може би. А си карам по шосе.

Та, според мен, виката на е XCR e едно от важните неща за ново колело (за планина), другото са спирачките.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот VaskoM » Сря Фев 05, 2014 3:59 pm

Здравейте!
Позачетох темата и искам да кажа едно две неща за Паралакса, които да имате предвид. Имам такъв от три години и реших да ъпгрейдвам миналото лято (не знам сегашните паралакси с каква окомплектовка идват), който беше с вибрейкове. Та видях се леко в чудо защото когато пожелах да направя прехода към дискови и нова вилка, се оказа, че трябва да сменя абсолютно всичко освен рамката . Наложи се да взема две нови колела с главини формула, които да могат да бачкат с механика. Смених само предното колело с нова вилка и алекс рим капла, но междувремно ми се прецака средното движение и задният венец и разбрах, че трябва да мина на шлиц с поне девет скорости, защото колелото ми е с доста остаряло 7скоростно шимано, което дори не се произвежда. Това води и до закупуване на нов обтегач. Изобщо настъпи една лудница от която разбрах, че за колело не бива да се пести.
VaskoM

Рейтинг: 1200

Мнениеот po_taka » Сря Фев 05, 2014 5:27 pm

Кефа цена няма :)
Миналогодвишния 2db и 2vb бяха доооста различни.

7 Скоростни резби се произвеждат и са много евтини и калпави :)
Забравил си да споменеш смяна на верига и шифтъри :)
Аватар
po_taka

Рейтинг: 1692

Предишна

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти