Въпрос относно капла (спици)

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос относно капла (спици)

Мнениеот nefarian » Пет Мар 07, 2014 3:10 pm

Здравейте,

Днес си купих капла с тази шина :
http://ebike.hu/termekek/kerek/felni/26 ... exe-felni/

На колелото :
http://postimg.org/image/98i3q8s7j/

Готова със спици и главина, монтирах я покарах малко като слезнах побарах спиците.

От страната на касетата спиците са добре натегнати горе-долу са като на предната ми, обаче от другата страна не са като от тази на касетата доста по отхлабени са. Това проблем ли е? (иначе си е права докато си карам я гледах върви както трябва, ама да не се изкреви в последствие?). Да ги натегна ли като другите или да карам така, както са ги направили? (малко се притеснявам да не стане някоя беля). Според мен би трябвало да са натегнати еднакво както ми бяха старите на задната и тези на сегашната ми предна, която е като старата ми задна)
72кг съм.Ето снимки на терените по който карам.Карам внимателно не съм много добър и не тормозя колелото.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
nefarian

Рейтинг: 986

Re: Въпрос относно капла (спици)

Мнениеот RastaWarrioR » Пет Мар 07, 2014 4:28 pm

Няма к'во да му се чудиш, занеси го на някой който отбира от тез неща и да ги притегне. Материалите улягат и се деформират от работа ;)
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Рейтинг: 2000

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Пон Мар 10, 2014 5:59 pm

От страната на касетата са добре натегнати за да има място за касетата, ако ги натегнеш от другата страна - ще изместиш балона (шината ще избяга спрямо центъра на рамката).
Всички капли се плетат по този начин (като изключим предните без диск), като даже трябва да има разлика в дължината на спиците. Не му се вталявай, а карай с кеф - ако нещо се съмняваш, отиди при механик.
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Мнениеот Stoyanov » Сря Мар 19, 2014 5:12 pm

Добре, че видях тази тема, да знам да не бързам още да плета сам(както се бях замислил евентуално да сглобявам байк) :D
Stoyanov

Рейтинг: 1255

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти