съвет за части около налична рамка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

съвет за части около налична рамка

Мнениеот yumyum999 » Пет Апр 04, 2014 9:58 am

Здравейте колеги,
Запролети се а и килцата почнаха да прехвърлят стоте и реших от четириколесно да мина на двуколесно.За момента разполагам само с рамка GT Avalanche 1.0 подарена от приятел със средно движение.Трябва ми помощб за избор на части понеже опита ми с колела беше последно преди около 10 години и сега избора е огромен а цените са :bigeyes:
Колелото ще се ползва както и за града така и за лек трекинг по планините.Бюджета в който се надявам да се вместя е 400-500 лв.Предпочитам да има хидравлични спирачки и части на шимано без значение нови или употребявани.Лошото е че не знам кои с кои са съвместими и дали стават на въпросната рамка.Всяка помощ е добре дошла.
yumyum999

Рейтинг: 1200

Re: съвет за части около налична рамка

Мнениеот unsigner » Пет Апр 04, 2014 11:08 am

Да купуваш на части, ако са нови, излиза по-скъпо. Стари пък ако не разбираш, е рисковано (аз лично не разбирам и не смея); освен това ако дебнеш добри сделки за части втора ръка, ще ти отнеме доста повече време.

Шимано правят всичко - и много, много евтини и смотани части, така че "части на Шимано" само по себе си не е кой знае какво уточнение. Хидравличните спирачки са добра идея, но на новите колела за около 500 по-скоро ги няма.

Трябва ти или запален близък приятел, който да поеме нещата в свои ръце, или да се довериш на някой сервиз, да им връчиш рамката и да им кажеш "хидравлични спирачки и за каквото друго има пари в 500 лв".

Аз на твое място бих купил каквото мога сега ново за 500 лв, и в перспектива година-две-три бих ъпгрейдвал малко по малко, ако ти потръгне спорта.

(И - последно лошо нещо от мен - килцата само от колелото няма да се оправят, напротив, чудно отваря апетита. Трябва гърч в кухнята и гърч под щангите :-) вервай ми, имам горчив опит)
unsigner

Рейтинг: 1667

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти