XCT или Gila T8 ?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

XCT или Gila T8 ?

Мнениеот joeless » Пет Фев 21, 2014 10:02 am

задачката е нова мека вилка за хакер сф. Досега го карам с оригиналната му зуум, която за 5 години юркане още се държи учудващо добре, може би заради редовно чистене и мазане.. искам обаче нещо по-читаво. До 100 пари ми харесаха само XCT и T8цата.. Коя е по-здрава от двете? Колелцето се кара градско, бордюри, стъпала, без ексцесии де...
joeless

Рейтинг: 1200

Re: XCT или Gila T8 ?

Мнениеот vatakov » Пет Фев 21, 2014 11:45 am

Здравей, няма да те обеждавам за твърда вилка, ако вече си решил да си взимаш мека, но за градско каране каквото си описал, твърдата вилка е за предпочитане пред евтините меки вилки. Предимствата са ниско тегло, никаква поддръжка, няма луфтове и подобни проблеми. А с другото бързо се свиква, особено с по дебели и меки грипове и малко по-мека предна гума.

От изброенит вилки имам само бледо наблюдение от към здравина и не се наемам да ти давам съвет коя е по-здрава или по добре работеща, но лично аз бих взел "гилата".

Ето един вариант за твърда вилка ако все пак се заинтересуваш.
Около 600 грама са подобни вилки.

пп И двете вилки които си предложил са само с пружина като сегашният ти зум и тежат поне 2,5кг. За съжаление за мека вилка която ще работи като хората и няма да ти прави много проблеми трябва да отделиш повече пари.
Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Мнениеот zpaz » Пет Фев 21, 2014 6:05 pm

Джилата е доста по-здрава от към блъскане и луфт. Карал съм такава 3години, беше втора употреба със 180мм диск- никакви грижи от към здравина. Евтините Сънтури отварят бързо луфт.Твърдо съм за РСТ-то!
Да сме живи, щото много здрави си умряха!!!
Аватар
zpaz

Рейтинг: 1400

Мнениеот Vorac » Пет Фев 21, 2014 6:52 pm

Чувал съм, че на амортисьорно колело не може "просто" да се сложи твърда вилка. Това е защото тя ще е по-ниска от амортисьорна и рамката ще "легне" напред, превейки карането странно. Специални suspension-corrected вилки имало, ама те струват бая. Може и да греша.

XCM e гадна вилка, другата не я знам. Ама виж ето това: цък. Карам втори XCR и действието и на двете е било чудесно. Виж, семерингите се изтъркват и трябва да се сменят ... по темата има теми из този форум. Все пак бях _доволен_ и двата пъти за парите си.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот joeless » Пет Фев 21, 2014 9:41 pm

Благодаря за съветите! Та.. Твърда вилка не ми се кара, карах преди - не ми е комфортно. Карам грубо, дори хулигански в града, и все си мисля че вилката колкото и евтина да е, все малко поне щади рамката. Искам просто за обслужване, надеждно но и комфортно колело. Карам с коркови дръжки, оръсих се, ама са мега добри и не ми търти на ръцете. Гума повече не ща да пипна на кормилото. Твърда вилка - не.

За сънтурите четох доста теми че се разхлопват бързо, но за рст - почти нищо.. Основно за тях ми е питането. А и Т8 я има на много прилична цена в Горгона.. :peace:
joeless

Мнениеот AmaTamA » Съб Фев 22, 2014 3:59 pm

RST +1 vote
AmaTamA

Рейтинг: 933

Мнениеот joeless » Пон Фев 24, 2014 7:41 pm

взех RST Gila T8 днес, з 89.00 лева :clap:
joeless

Мнениеот Vorac » Сря Апр 09, 2014 11:17 am

joeless написа:взех RST Gila T8 днес, з 89.00 лева :clap:

И аз. За жалост няма да е на моето колело, така че вероятно няма да мога да оставя коментар дали работи добре.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот gosh6o » Чет Апр 10, 2014 9:31 am

rstто бие под път и над път всичките xct/m/r-и! Донякъде е минус, че за парите на rstто (като не е намалено) може да се вземе xcr с хидравлично заключване. Нова вилка за 90лв със 120мм ход. Най-доброто за парите си!
Аватар
gosh6o

Рейтинг: 1355

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти