Няма някаква сериозна класова разлика в компонентите на тези 3 велосипеда. Виждам, че първите два са с контра главини с вътрешни скорости - такива главини обикновено имат по-висока цена отколкото ниския клас скоростна система на третия велосипед и би трябвало да изискват и по-малко поддръжка. Ако работят добре и смяташ, че контрата те устройва, това може да е вариант, при който интервалите на профилактика ще са до известна степен по-големи, що се отнася до функционалността на главината като скоростна система, а и като спирачка.
Въпреки това си мисля, че контрата не е най-добрия вариант за спиране дори за градски велосипед, ако се сравнява с добре работещ ви-брейк (челюсти, броня, жило, лостче). Също така вертикалният дропаут на третия велосипед (синия) е за предпочитане при сваляне на колелото (особено що се отнася до употреба с куха ос и QR). С хоризонталният дроупаут по мое мнение ще се изцапаш малко повече при сваляне на колелото, а и колелото може да се размества понякога, което при наличие на ви брейк/кантраче или дискова спирачка би било неприятно - затова контрата е адекватен вариант при първите два велосипеда.
Другото което може да имаш предвид, е че главините с вътрешни скорости не предлагат голям обхват. 3х7 външни предавки вероятно ще ти предложат не само по-голям набор от съотношения, но и по-голям обхват от 7 вътрешни предавки.
Забележки от типа "внос от Германия" са напълно несъществени - и трите велосипеда са около категорията "supermarket bike".
Единственото по-интересно, си мисля, са задните главини на първите два. Надявам се си разбрал съображенията ми относно тези главини и традиционните скоростни системи.
Челото на 28цата може да oversize (не съм напълно сигурен от снимката), което може да е плюс, ако решиш или се наложи по някое време да сменяш вилката. Другите два трябва да са с едноцолови чела, което ограничава избора малко повече дори в този клас, където вилките на резба са по-често срещани.
Важното е, велосипеда освен да е в добро състояние и да е подходящ размер за теб, за да не изпитваш анатомични проблеми или дискомфорт. Никой от тримата продавачи не пише нищо за размер.
Относно цената мисля, че си се ориентирал добре за целите, за които пишеш, че ще го ползваш, особено ако ще го оставяш без надзор.
Смятам, че цената и на тримата продавачи е завишена с малко - особено първия и третия. Имам велосипед горе долу от същия клас (макар и с малко по-нови и малко-по висок клас компоненти), който ползвам в града, за да не рискувам с другото колело.... Градското колело ако тръгна да го продавам не бих му искал повече от 100 лв (тъй като като ново примерно е струвало 200 или 250, а и е ползвано доста) и намирам за странно и непонятно поставянето на такива цени на сравнително използвани и няколко години по-стари велосипеди. Вероятно повечето други обяви няма да са по-различни, но може да имаш предвид и моето мнение по въпроса като се пазариш.
Успех с покупката.