Привет,
Искам да благодаря предварително за отделеното време за поредната тема относно избор на велосипед. Надявам се, че ще бъда максимално изчерпателен и ще мога да ви предоставя нужната информация да ми помогнете максимално.
Не съм се качвал на велосипед от 7 години и се считам за начинаещ, въпреки че преди правих преходи със стария Drag, който някои си го хареса и го взе. Ценовия клас, към който съм се насочил е около 500 лева, като съм абсолютно на ясно, че ще правя компромиси с някой/и от компонентите. Големина на гумите – 26“, избрани от навика към тази големина, а също така и от височината ми – 176 см. Ще карам основно по асфалт – паркчета, алейки и 2-3 пъти месечно на маршрут с трудноста на този от Княжево до Златните мостове по пътеката. На споменатите места не мисля, че ми трябват дискови спирачки, което ще рече че ще спестя от тях и ще ползвам V-Brake. Вилката е нещото, което ме притеснява най-много от този клас велосипеди. Останъл съм с впречатлението, че вилка на колело под 1000 лева, не върши особена работа, поради факта че само една качествена такава струва колкото цяло колело от търсените. От тук почвам да се чудя, дали не си заслужава да си взема още по-евтино колело, например Drag ZX-1 и да му купя една нова вилка от порядъка на 300-тина лева. Какво мислите?
Велосипедите, които съм „набелязъл“ са:
Sprint Apolon – широко препоръчван по форума, но е изключително грозен в мойте очи
Drag ZX3 Pro – доста теми съм изчел и останах с впечатлението, че се избягват Drag-овете, което противоречи със спомените ми от тях. Защо?
Drag Grand Canyon COMP – хибрид?
Drag ZX1 + нова вилка
Cross Parallax – всичките ми наблюдения върху Cross са от времето, когато бяха в Метро, но явно са сменили маркетинговия модел.
Отворен съм за всякакви предложения и съвети.
Благодаря!