Размер за колело

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Размер за колело

Мнениеот stuntman » Сря Юни 18, 2014 7:14 pm

Здравейте ,смятам да си купувам ново колело ,но за жалост не съм много запознат с параметрите му :D .В сайта от който смятам да си го взема има следните размери:S(410 мм), M(460 мм), L(510 мм), XL(560 мм), XXL(610 мм) даже не знам на какво по точно са рзмери тези числа :D .Ще се радвам да ми обясните и да ми кажете кой точно е за мен . :D
stuntman

Рейтинг: 1200

Re: Размер за колело

Мнениеот skulboy » Сря Юни 18, 2014 9:16 pm

Здравей! Това, което ти трябва е един прочит на тази тема или поне хвърли едно око на таблицата за размера на колоездача. Не съм сигурен, но мисля, че тези размери са на седалковата тръба. И все пак сподели сайта, за да разберем и ние повече информация :)
Нещо ме дърпа пак назад,
трудно ми е да се отскубна.
Ще го преборя щом съм млад
и държа съвестта си будна!
Аватар
skulboy

Рейтинг: 1360

Мнениеот sonscp » Сря Юни 18, 2014 10:17 pm

Изображение
Аватар
sonscp

Рейтинг: 1434

Мнениеот stuntman » Чет Юни 19, 2014 9:46 am

Ами първо много благодаря и на двамата ,точно това търсих и съм се ориентирал към размер ''L'' ,защото съм 1,85см.Колелото което смятам да си взимам е следното: http://bikescenter.bg/velosipedi-bg/pla ... s-grx-7-bg. :D
stuntman

Мнениеот victortrt » Чет Юни 19, 2014 10:44 am

Ако държиш на 26-цоловите, според мен по добре дай още 70 лева и си вземи грх 8, защото по си струва откъм компоненти, най малкото вилката се заключва, което си е важно за асфалт и за изкачвания по равен път, спирачките и главините му са шимано, а не тектро и джойтех, а и двете са важен компонент.
При този ти ръст не е ли по-добре 29-цолов.
Сега има ГРХ8 29 цола на промоция от 609 лева и е почти същия като компоненти, но с 29 цолови гуми.
В интерес на истината новите велосипеди на крос с размер 29 и 27.5 цола в този ценови клас са с по-нисък клас компоненти /грх 8 отговаря на старата ГРХ 7, 9 - на 8 и така/.
Еквивалентът на препоръчания от мен грх 8, но в 29 цолов размер е това - http://koleloto.bg/product/842/cross-27 ... -2014.html
Но отново е над 700 лева. За съжаление горчивата истина е, че велосипедите с работещи вилка и хидравлични спирачки и прилични /здрави и качествени/ компоненти са над 700 лева. Останалите го докарват на вид, но това е маркетингов трик.
Разбира се ако си избереш вариант с ви-брейк, той ще е по-евтин, но обикновено при тях и останалите компоненти са по-нисък клас.
А всъщност сигурен ли си, че ти трябва точно планински велосипед. На пазара има и доста хибриди /велосипеди с мека вилка, но 28 цолови гуми/. Те са идеални за градско, но могат да издържат леки черни пътеки.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот stuntman » Пет Юни 20, 2014 6:53 pm

Живея в Банкя, но работата ми е в центъра на София пътят е доста дълъг........веднъж си направих експериментът да засека времето с кола и след това с колело и установих, че с колело е по-бързо ,но маршрутът минава през едни черни пътеки и затова мисля че ми трябва планински велосипед колкото до колелото един приятел ми го препоръча, важното е да бъде издръжлив с надежни части щом според теб GRX8 e по-добър от GRX7 веднага се съгласявам :D .Искам да попитам дали има и възможност за монтиране на степенка ,защото доколкото разбрах не се продава с такава и дали въобще има място където да се постави :D
stuntman

Мнениеот victortrt » Пон Юни 23, 2014 7:59 am

Определено ГРХ 8 е по-добър от ГРХ 7 и то с повече отколкото е разликата в цената.
При твоя ръст и така описания маршрут определено ти трябва 29 цолов велосипед, защото с по-големите гуми ще си по-бърз на асфалта, а и неравностите по-малко ще се усещат по черните пътища. Само трябва да си сложиш гуми с твърда средна част /например Максис кросмарк например/.
Стъпенка може да се монтира винаги. Ако няма възможност в средата, със сигурност може да се монтира такава, която се захваща за лявата тръба между педалите и задната ос. По 8-9 лева са и се поставят елементарно - с три болта, най-често за шестограм.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот stuntman » Пет Юни 27, 2014 9:24 pm

Мерси на всички за помощта вече реших утре ще си взема Cross GRX 8 ще кача малко негови снимки след това още веднъж благодаря :D
stuntman

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти