thepowerofone написа:
Относно курбелите - слаб критерий за качество е цената, на която се продава нещо. Имам наблюдения и върху двата модела курбели и качеството на изработка и машинна обработка на зъбите и пиновете за качване на веригата, както и качеството на превключване при конкретното Шимано спрямо Сънтура са на осезаемо по-високо ниво. Малката и средна плочите при този сънтур са заварени и не се свалят. О, разликата е много осезама.[/quote]
Кога ще ти се наложи да сваляш някой от плочите на подобен клас колело-никога! Напълно излишна екстра, която имаха едно време курбелите на ако щеш и китайските Финикси.
Имал си наблюдения над точно тези модели. Да приемем, че е така...много малко вероятно покай 1000-та модела на пазара, но все пак. Превключването е поредица от много фактори и много финна настройка. Не можеш да ме убедиш, че по-евтините Шимански курбели са по-добри. Но някой балък може и да ти се върже. Звучиш логично.
thepowerofone написа:
Същото важи и за спирачките. Не напразно топ моделът на същия драг е със Шимано бр-м432 (разликата спрямо бр-422 на Кроса е само в колодките, които при 432 са със сменяеми вложки).[/quote]
Бла бла, разлика не вярвам да има осезаема, дори и да си прав!
thepowerofone написа:
Командите - Асера при Драг срещу Аливио при Крос. За непсоветените, Асера е под Аливио.
За веригата - Кмц са и двете, но при Драг е з51, а при Крос е з72. Според Кмц, з51 е 7-скоростна верига. "Приятен" компромис, как ли "подобрява" превключването...
http://www.kmcchain.com/index.php?ln=en ... iew&id=602http://www.kmcchain.com/index.php?ln=en ... iew&id=605[/quote]
Тук цените са много, много близки и съм сигурен, че ако залепя тиксо и не се виждат компонентите, няма да се усети разлика. Трябва да е някой много в час, за да оцени толкова минимални детайли.
Но всеки си има право на избор. Не ми стана приятно изказването ти в началото, че едва ли не Драга е във всичко под този Крос. А те са на едно ниво, дори аз бих предпочел Драг-а. Заключването на вилката наистина не е от съществено значение, но от него личи, че не се пести за стотинки при производството им!