Велосипед по мярка :)

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Велосипед по мярка :)

Мнениеот Fuko » Съб Май 05, 2012 9:02 pm

Здравейте,
търся СЪВЕТИ за закупуване на НОВ "велосипед по мярка" със следните мои и на велосипеда ТТ данни
Мои данни -според таблиците съм за 18-19 " рамка -В момента тежа 80 кг(- 5 кг. в летните месеци)
Карам предимно парково ,но често в квартала или в града се налага да минавам и през бордюри или да карам по тротоари (за безопасност)
Колелото което търся:
Да е леко и най-важно да върви леко(с добре балансирани по цена части)- около 14 кг.(+/- 0.500 г.)
Твърдак с относително добра фабрична предна амортесьорна вилка
Спирачки: предна може и V може и дискова ,задна предпочитам V -brake за да вляза в цена до към 650 лв.
Цвят задължително Бял основен със червени сиви или черни ивици или надписи
Задни венци на шлици
Скоросити шимано палцови
Някакво такова животно да е ? дали има такова и имали почва у нас ?
Предварително благодаря за вниманието на всички
Аватар
Fuko

Рейтинг: 1180

Re: Велосипед по мярка :)

Мнениеот bb_king » Съб Май 05, 2012 10:55 pm

Спринт Аполон отговаря на тези условия,а струва 470лв.Няма смисъл от по-скъп велосипед за да си караш из парка. :peace:
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот Fuko » Пон Май 07, 2012 7:44 pm

bb_king написа:Спринт Аполон отговаря на тези условия,а струва 470лв.Няма смисъл от по-скъп велосипед за да си караш из парка. :peace:

И аз така се ориентирах,но днес видях един много красив Sprint Carrera 26" ECO (21 " рамка)
Сравнението с Аполона е следното:
Много по-красива рамка(с леко подобрена геометрия),малко по добро оборудване,механични (Шимано) дискови спирачки и съвсем малко по-скъп- 600 и няколко лв.
http://brosbg.com/SPRINT-CARRERA-ECO-26%22-product-3241
Аватар
Fuko

Мнениеот bb_king » Пон Май 07, 2012 8:17 pm

Разбира се може да си коментираме всичко,но най-важното е да ти харесва лично на теб.Избора е добър и в бял цвят още по-добре. :D
Изображение Изображение
bb_king

Мнениеот c1DraG » Пон Май 07, 2012 9:42 pm

Охо не е никак няколко лева по-скъп.. http://www.velozona-bg.com/shop/%D0%92% ... 0V26%20ECO 670 лв.( на места пада до 630лв. ) , докато Аполона е 430.. Но пък Карерата е с XCR.. Не знам както решиш, ако ти се дават 630лева, вземай го. Ако нямаш-вземай Аполона. По- на сметка ми се вижда, защото никъде не виждам какъв е модела на Шиманото, а тея по-евтините не спират особено добре.. Според мен върви до магазина и питай какви са главините на Аполон-а и го вземай. Ако главините стават и за диск ще си слагаш напред във времето една бб7, която ще знаеш, че ще спира, ама ще ти излезе 100лв спирачката ( диск , спирачка и лостче на Авид, по-добро е ) . Няма смисъл от Карерата, като долу-горе е със същата окомплектовка а и нали трябва да е бюджетен - добър в съотношение цена:качество , а то отиде от 400 на 600+ лв :D
:offtopic: Не знам колко кила си, но http://screambikes.eu/bg/267-kolche-za- ... ortisiorno ще е хубаво ако си вземеш, щото иначе задницата ти ще стане на плоча по нашите улици с тея твърдаци :eyebrow: :crazy: И не се хвърляй на 21 инча рамка :crazy: Нещо по-ниско вземи - 19" примерно..
С две думи вземай Sprint Apolon :beer: :beer: :beer:
c1DraG

Мнениеот bb_king » Пон Май 07, 2012 10:00 pm

Аполона къде е 430 да си взема два? :D Да наистина за цената си няма конкуренция,но колегата явно иска нещо малко "по така".Главините не стават за диск!С което бюджета се вдига драстично,ако ще слагаме дискови спирачки.При карерата спирачките са добри,това са глупости че не спират.Много наизуст пишеш колега,не помагаш така!И кой е казал,че колоезденето трябва да луксозен круиз,та амортисьорни колчета и седалки с пружини ли ще ни донесат комфорт,особено на дълъг път? :nono:
Изображение Изображение
bb_king

Мнениеот c1DraG » Вто Май 08, 2012 8:33 am

http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=341 500 лв. е тук, а в някакъв сайт го гледах 430 . Е вече ако главините не са за диск, отивай на Карерата. Не знам какво е Шиманото, ама като не е промакс :D Щом колегата казва, че спират, значи спират. В крайна сметка за каране в парка не ти трябва Elixir / XT
:offtopic: А то тея ЕКО модели по-евтин вариант ли са, щото в един сайт http://brosbg.com/SPRINT-CARRERA-ECO-26%22-product-3241 е 639, а в два други я гледах на 1000лв..
Какъв размел рамка ще вземаш?
c1DraG

Мнениеот Fuko » Вто Май 08, 2012 8:42 am

c1DraG написа:http://www.niko-bikes.com/shop/product.php?ProductID=341 500 лв. е тук, а в някакъв сайт го гледах 430 . Е вече ако главините не са за диск, отивай на Карерата. Не знам какво е Шиманото, ама като не е промакс :D Щом колегата казва, че спират, значи спират. В крайна сметка за каране в парка не ти трябва Elixir / XT
:offtopic: А то тея ЕКО модели по-евтин вариант ли са, щото в един сайт http://brosbg.com/SPRINT-CARRERA-ECO-26%22-product-3241 е 639, а в два други я гледах на 1000лв..
Какъв размел рамка ще вземаш?

Да ,ЕСО моделите на Карерата са със по-ниско ниво на оборудване от стандартния 1000 лв модел.По нисък клас вилка и скорости .Нали все пак трябва да се намали основната цена със около 350 лв .Няма откъде освен от към оборудване. Но въпреки всичко оборудването е на ниво за парково каране и при желание за малко по-екстремно натоварване (но със условие да не се прекалява и да се пази велосипеда )
Аватар
Fuko

Мнениеот bb_king » Вто Май 08, 2012 9:06 am

Fuko Ако си купуваш велосипед с дискови спирачки трябва да ги разработиш като се спуснеш няколко пъти по надолнище с леко натиснати лостчета на спирачките.В началото може да ти се стори,че не спират адекватно,след кратка разработка спирачната сила става максимална.Като при автомобилите е. :D
Изображение Изображение
bb_king

Мнениеот Fuko » Вто Май 08, 2012 1:17 pm

bb_king написа:Fuko Ако си купуваш велосипед с дискови спирачки трябва да ги разработиш като се спуснеш няколко пъти по надолнище с леко натиснати лостчета на спирачките.В началото може да ти се стори,че не спират адекватно,след кратка разработка спирачната сила става максимална.Като при автомобилите е. :D

Благодаря за съвета ! Така и направих
:beer:
Аватар
Fuko

Мнениеот bb_king » Вто Май 08, 2012 2:53 pm

А,значи си направил покупката вече,честито!Малко снимков матриал на кончето няма да е зле да има. :D
Изображение Изображение
bb_king

Мнениеот Fuko » Вто Май 08, 2012 5:05 pm

bb_king написа:А,значи си направил покупката вече,честито!Малко снимков матриал на кончето няма да е зле да има. :D

Благодаря ! Вече навъртях към 50 км смесено каране и за сега мога да кажа ,че съм много доволен от колелото !
Добре че го взех от вело ателие и за 50 км се наложи да мина през ателието за допълнителни настройки жила скорости ,спирачки и някои дребни оптимизации
Тези дни ще кача снимки,но не е по-различно от това което можете да видите в нета ! Не смятам да го ъпгрейдвам допълнително !
За моя стил и моите нужди смятам ,че ще ми върши чудесна работа
Благодаря на всички за съвететите и постовете им по всички теми които прочетох и ми помогнаха да направя удачен за моите нужди избор :beer:
Аватар
Fuko

Мнениеот c1DraG » Сря Май 09, 2012 11:52 am

Честито ! ДА го караш със здраве и кеф и да не те изостави на пътя с по-голям проблем от спукана гума ! :beer: :beer: :beer: Как са спирачките и като модел какви са ? :agree:
c1DraG

Мнениеот Fuko » Сря Май 09, 2012 1:21 pm

c1DraG написа:Честито ! ДА го караш със здраве и кеф и да не те изостави на пътя с по-голям проблем от спукана гума ! :beer: :beer: :beer: Как са спирачките и като модел какви са ? :agree:

Благодаря ! :beer:
Спирачките (предна/задна)са дискови Шимано.Доволен съм ! Спират си (след добро загряване на дисковете)
Аз съм на 47 год. Карам колело от около 5 годишен.Сменил съм около 10 колелета през това време.Гума никога не съм спукал до сега(да чукна на дърво)
Около 7 години карах един "Китайски бегач" с много тънки гуми,но даже и с него не съм спукал гуми.
Аз си карам парково (или градско) предимно и се грижа за колелото си като за здравето си ;)
Във Варна има достатъчно голяма морска градина за парково каране :)
Аватар
Fuko

Мнениеот c1DraG » Чет Май 10, 2012 10:25 pm

Е с това колело можеш да яхнеш черните пътеки около Варна :agree: :D
c1DraG

Мнениеот Fuko » Пет Май 11, 2012 9:19 am

c1DraG написа:Е с това колело можеш да яхнеш черните пътеки около Варна :agree: :D

Прекалено красиво е за да го мъча там .Ще си го карам парково като скъпа лимузина която се движи със 20 км. в час :D
Аватар
Fuko

Мнениеот Fuko » Чет Май 17, 2012 8:09 pm

bb_king написа:А,значи си направил покупката вече,честито!Малко снимков матриал на кончето няма да е зле да има. :D

Изображение
Изображение

Днес направих снимки,но май не станаха много качествени защото нямах фотоапарат и използвах телефона

Паздрави на всички съфорумници от Варна морето,сините вълни :) :beer:
Аватар
Fuko

Мнениеот bb_king » Чет Май 17, 2012 9:03 pm

Супер е,бялото много го отваря :D .Важното е,че си направил правилен избор спрямо изискванията.Да го караш със здраве. :shades:
Рамката 19инча ли е?
Изображение Изображение
bb_king

Мнениеот Fuko » Чет Май 17, 2012 9:04 pm

bb_king написа:Супер е,бялото много го отваря :D .Важното е,че си направил правилен избор спрямо изискванията.Да го караш със здраве. :shades:
Рамката 19инча ли е?

21" е рамката
Аватар
Fuko

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти