presledvach написа: Идеята ми е да го карам в парка, малко из града-от време на време до работата това е по около 7км. в посока и евентуално из черен път примерно до Витоша-но това относително рядко. Но като се има предвид състоянието на нашите улици и тротоари а и района в който живея си е направо като оффроуд.
victortrt написа:Някои от нас караме по павета с напълно твърдо колело с гуми като на синтерото /размери, не марка/ и пак се кара. Разлики между този и синтерото ще има по павета, но и двете ще ги преживеят, защото имат мека вилка.
Накратко и този велосипед също става /общо взето това е най-добрия планински велосипед за тези пари/, но в крайна сметка вземи това, което ти харесва.
Според мен почти всяка павирана улица може да се избегне по алтернативен маршрут. Освен това паважът така или иначе е вреден за всяко колело, дори и планинско, защото вибрациите са много чести.
Пък и до Витоша се стига не само по черни пътища, има асфалт до Златните мостове и до Копитото все пак.
Stoyanov написа:Зависи каква е вероятността да се запалите по ХС. Ако ще се задоволявате само с изброеното вече - първия Спринт. Ако се очаква в бъдеще да увеличите офроуд карането - втория с тенденция към ъпгрейд(спирачки, вилка и скорости).
Stoyanov написа:Попаднах на това в продавалника: http://olx.bg/sprint-gts-26-sprint-gts- ... -i50798623
Правен му е лек ъпгрейд - спирачките са сменени с(до колкото ми е известно) едни от най-добрите механики - Avid bb5 или 7, и е с платформени педали. До колкото мога да видя, ми изглежда идеално поддържано. Другите части като за старт са прилични, а и подлежат на поетапна подмяна. Само не съм сигурен дали не е малко нисък.
Stoyanov написа:Май е по-добро. Скоростите са по-добри, вилката също. Спирачките, от прочетеното из форума, макар и механични са свестни. Ако имате достъп до реален магазин, вижте там дали не е още по-евтин, защото в електронния са с надценка.
presledvach написа:Като този втория го има и в 27,5 и 29 пак на същите пари. Кои би бил по добрия вариянт от тези двата. Че вече нямам търпение да се сдобия и аз с нещо хубаво!
Благодаря много, предварително!
presledvach написа:Първо да благодаря на всички за изказаните мнения, много бяха ценни за мен. Днес бях в магазина на "Тодор Каблешков" и след проби и на двата модела, разговори и размишления реших да е 27,5 " размера. След мнгог мислене и размишления на място, реших да взема ЕСО-то, Елита много ми хареса също но в този размер новия е повече от възможността която имам в момента. Затова реших и да е другия модел. Това е което взех днес
http://bikesport.bg/bg/products/2171-%D ... _2171_2758
Много съм доволен. Благодаря още веднъж на всички за помоща. Ще се опитам и снимка да сложа.
btc87 написа:presledvach написа:Първо да благодаря на всички за изказаните мнения, много бяха ценни за мен. Днес бях в магазина на "Тодор Каблешков" и след проби и на двата модела, разговори и размишления реших да е 27,5 " размера. След мнгог мислене и размишления на място, реших да взема ЕСО-то, Елита много ми хареса също но в този размер новия е повече от възможността която имам в момента. Затова реших и да е другия модел. Това е което взех днес
http://bikesport.bg/bg/products/2171-%D ... _2171_2758
Много съм доволен. Благодаря още веднъж на всички за помоща. Ще се опитам и снимка да сложа.
Пиши отзиви, че точно на този модел се точа да взема тия дни.
carmo написа:Честито и от мен. Надявам се Си имал сгода през уикенда да му се израдваш и посвикнеш. Само не разбрах с какви дискови спирачки е - механични (каквито са на снимката), или хидравлични (както пише в спецификацията към нея)?
presledvach написа:Хидравлични са, като в описанието tektro hdc 300, коват яко, докато им свикна на няколко пъти се стреснах.
victortrt написа:27.5 цолов байк е по-добре да не се кара там, където има бордюри, освен ако това не ти е пътя до гората /планината/. Не че нещо, но гумите са само за планина и по асфалт ще заминат много бързо. А големите дупки е най-добре да се заобикалят така или иначе.![]()
А за спирачките опитай първо да стискаш задната и после /с една идея по-късно/ предната, че иначе наистина може да стане весело, особено ако си прав на педалите.
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта