victortrt написа:creapfog, знам, че си дама, но ако нямаш впечатления от рам, не е удачно да съветваш хората да не ги купуват.
Стойността на един велосипед не винаги и не за всеки е тази на сбора на стойността на компонентите му. Да рам са по-скъпи като цяло, но май са най-леки и с най-добри откъм геометрия рамки от българските марки. За планински велосипед вилката е важен компонент и за някой тя може да се по-определяща за избора от задвижването. Отделно има неща като периферни компоненти и гаранционна подръжка и условия например.
Давам пример. Аз харесвам крос и не харесвам драг, но си взех Драг Гранд Каньон ТЕ на намалението им от 24%, просто защото не можех да не забележа, че за такава цена не се предлагаше по-добър хибрид в онзи момент, а и сега /с вилка ncx и обтегач xt/, а на мен ми трябваше универсален велосипед за града /София, която си е почти офроуд/ и леки черни пътеки. Велосипеда си е супер, гумите дори са със светлоотразителни ивици и защита против пукане, но не струва според мен 895 лева, колкото му искат на нормална цена и никога не бих го препоръчал като добър вариант при бюджет до 700 лева.
Отделно обаче обслужването във Веломания малко не ме кефи, защото велосипеда дойде с колче 300 мм и го вдигам точно на ограничението, съответно ме "посъветваха" да го сменя с друго за 29 лева, а това да си запазя, сякаш лесно се продава черно колче с марка "кокс". Това при рам го няма. Мериш, сменяш каквото не ти харесва, поръчваш си цвят, избираш си гуми и т.н., а с годините за човек това стават важни неща.
Prelude Имаш лично съобщение за намалени добри велосипеди.
Prelude написа:Четох и други теми и въпреки тях много се чудя,както писа victortrt,държа повече на теглото и вилката.
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта