104мм-132мм - ОС на средно

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

104мм-132мм - ОС на средно

Мнениеот galin_krastev » Чет Мар 03, 2016 9:47 pm

Искам вашето мнение относно дължината на оста. По добре ли е тясната ос при положение че може да се монтира такава. По рано карах с ОС 108мм на планински велосипед за ХС. Мисля че бях по добре разположен като стойка на краката. Според вас влияе ли това върху силата на предаване или само заради конструкцията на велосипеда и настройките на плочите. Знам също че в аеродинамичен пакет по=широката ос разперва краката и се губи част от аеродинамиката. Рамката ми в момента е на стандарт BB30 и лагерите се слагат директно в нея. 68мм е ширината на остновата на средното. Оказа се че не всички курбели с по тесни ос бих сложил, но излязаха едно за 3 плочи които мога да ги калибрирам, така че да работя с една средна плоча и да ги центрирам спрямо долната тръба на рамката че рамета така да вървят че да са центрирани. Отзад рамката е асиметрична и единият върви на 1-1.5мм от нея а другият на около 5-6мм. Предполагам и че по-тясната ОС товари по малко лагерите защото рамото до лагера се намалява. Смятам че това с оста е важен фактор, който може да повлияе и върху начина на въртене на педалите, базирайки различният разкрач на колоездача. Благодаря
SIngle Speed 8кг
whell: 26"
gear: 32x18
tyres: Geax AKA Pluma 1.8
Аватар
galin_krastev

Рейтинг: 1538

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти