Предстои ми избор на велосипед и реших да се обърна към професионалистите

Бюджета ми беше 7-800 лева но получих примамливо предложение и затова реших да ви попитам за мнение.
Бях се спрял на RockRider 540 от декатлон, но след като почетох по този форум поохладих желанието си

Последно обаче от един софийски магазин ми направиха оферта от 850 лева за Oryx NINE S9 29 inch като работата е там, че е размер S. Пробвах на място велосипеда и ми се стори точен, даже едвам стигах земята като се пусна на рамката без много да опира. Според момчето в магазина ми е една идея по-малък но аз не го чувствах така, честно казано.
Аз съм 176-177см, 73кг, като размера от земята до чатала ми е около 78-79 см(май ако го меря правилно но според това как се мери в нета).
Какво мислите, ако се чувствам добре и не го усещам малък велосипеда, заслужава ли си да си взема този модел? Реално ми се струва доста добра цена за частите които предлага а и на каране беше доста приятен.
Забравих да кажа за какво го търся - да ходя на работа от Дървеница до Сердика център и понякога уикенда да карам в планината (по асфалт или леки пътеки нищо екстермно).
Благодаря ви предварително и поздрави !
П.С. Пичът от магазина ми предложи ако след някакво време ми се струва малък все пак този размер като изкарат новата серия Орикс (след месец-два-три) може да ми изкупи рамката и да доплатя 100-тина, 150 лева и да взема който размер си реша, от новия модел рамки. Това като реално решение ли ви се вижда, ако все пак след малко каране реша, че ми е малък велосипеда?
Поздрави,
Живко