Мнения относно Drag Grizzly

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнения относно Drag Grizzly

Мнениеот mountainbiker4e » Пет Авг 24, 2007 5:47 pm

бих желал да чуя мнението ви относно драг гризли(извинете че пиша тук но в списака с чзв не намерих това което ме интересува относно мненията за това колело)
bla bla bla...
mountainbiker4e

Рейтинг: 1155

Мнениеот ACID BURN » Пет Авг 24, 2007 5:55 pm

Мисля, че не си задал точно въпроса.Мнение относно кое?Рамката, вилката, движението.Едно колело се взима според нуждите ти.На какво ще го караш(терен), стил на каране и т.н.
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

gjhj

Мнениеот mountainbiker4e » Пет Авг 24, 2007 6:21 pm

имам предвид мнението относно цялото колело
карам градско но понякога хода в балкана а това е веднаж дваж годишно
bla bla bla...
mountainbiker4e

Re: gjhj

Мнениеот jivkonik » Пет Авг 24, 2007 6:42 pm

mountainbiker4e написа:имам предвид мнението относно цялото колело
карам градско но понякога хода в балкана а това е веднаж дваж годишно

За веднъж - дваж годишно в планина става!
И си смени ника на "ситибайкърче"!!! :D
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Re: gjhj

Мнениеот bikerider » Пет Авг 24, 2007 7:33 pm

:D:D:lol:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Re: mnenie otnosno

Мнениеот bodo » Пет Авг 24, 2007 9:57 pm

mountainbiker4e написа:бих желал да чуя мнението ви относно драг гризли(извинете че пиша тук но в списака с чзв не намерих това което ме интересува относно мненията за това колело)
Добре балансиран велосипед за 300лв. Не можеш да очакваш някакви супер характеристики.
Рамката е сравнително лека, гумите са с малък грайфер и гладка линия в средата, което улеснява въртенето в града. Вилката е с малък ход, достатъчен за паваж или черен път. Има вариант и с дискова спирачка Tektro. С 21 скорости. Седалката е с много добре форма, има вдлъбнатина за простата и пласмаси, които предпазват от протриване. Общо взето това според мен е най-интелигентниа избор за 300лв.
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот RAM-FR » Пет Авг 24, 2007 10:04 pm

miiiiiii ne

Пиши на кирилица!
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот Мъро » Съб Авг 25, 2007 8:03 am

С малко подобрения от него ще излезе СТРАХОТЕН Фитнес-Туър велосипед! И това ще е НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНО!
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

jhyt

Мнениеот mountainbiker4e » Съб Авг 25, 2007 10:02 am

а какви пари е вариантат с дисковата :dunno: :dunno: :dunno:
bla bla bla...
mountainbiker4e

Мнениеот shepo » Пон Авг 27, 2007 4:10 pm

379 :agree:
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот Pirate » Вто Авг 28, 2007 12:41 am

От една седмица карам Драг Гризли и за краткия ми опит мога да споделя следните впечатления, надявам се да са полезни:
1) относно гумите - във bikе center-а в младост от където го купих ми предложиха различни варианти на гуми и аз си избрах такива за градско каране с малък грайфер. Т.е. има различни варианти по избор.
2) аз съм 167 см и 65 кг и си взех М размер според това което бях чел и гледал таблици и т.н., както и според думите на консултанта в магазина, но лично на мен колчето за седалката ми е с много малко изнасяне назад и стойката не ми е удобна, т.е. искам гъза да ми стой по назад. Ако си харесал някой конкретен размер пробвай го първо дали найстина ти е удобен.
3) Седалката не мога да кажа че не е удобна, но след като не можах да откажа на мой 100кг-ов приятел да покара колелото вече се разлуфти и скърца много неприятно.
4) вилка - имай предвид че не е нещо особено и леките неравности се усещат както и че при скачане за преминаване през бордюр се чува неприятно тракване от лързото разтягане на пружините до максимума им.
5) След 5 минути каране веднага се върнах в магазина и си купих предпазител за верига за 5лв. При преминаване през неравност веригата се удря и дрънчи много досадно в рамката и я дере. ПРоблема за съжаление се оправя само частично с предпазителя. С риск да ме оплюят тук ще кажа, че недоумявам защо е толко дълга веригата - досега съм карал няколкогодишен Cross, чиято верига далеч не е дрънчала.

Като цяло съм доволен от колелото. За 65лв повече го има във вариант с дискова, която също като вилката е сред най евтините на пазара и ако човек има желание за ъпгрейд не е оправдано взимането на колелото с такава спирачка.

Много ми е интересно дали има информация колко точно тежи рамката, защото колелото като цяло въпреки алуминиевите курбели, колче, лапа, кормило и ви-брейкове не ми се вижда много леко. Интереса ми е свързан с това, че M размера на гризли е 17", а след едноседмично каране установявам на практика, че 16" рамка е по-удачна за моя ръст.

Преди да си купя Гризлито го сравнявах като цена с Raleigh Toronto, производство на Крос, но като чели наличието на евтина дискова спирачка отпред не е осебен плюс на Ралея при приблизетлно малка разлика в цената и в монтажа. За мен обаче предполагам, че рамката на Ралея щеше да бъде по-удобна, така че каквото и да харесаш го побвай в последствие на място дали ти е удобно.

Успех с покупката и побързай, че остана малко до края на сухото време.
Аватар
Pirate

Рейтинг: 1777

Мнениеот THEZOGGO » Вто Авг 28, 2007 12:50 am

:offtopic:
@Pirate
Браво, за хубавото обяснение което си написал. :agree: :beer: :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Yavkata » Вто Авг 28, 2007 6:38 am

Това описаниице си е директво за ЧЗВ ;)
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Pirate » Вто Авг 28, 2007 11:54 pm

а какви пари е вариантат с дисковата
- Само да добавя, че според мен ако имаш парите /385лв/ за варианта с дисковата можи би е по-добре да си купиш Драг Онтарио в базовия вариант, поне аз така смятам. Имай предвид, че въпреки че и двете рамки са алуминиеви както и много други на пазара сега има разлика в теглото.

Понеже в предния си пост се изказах относно някой негативни страни на колелото искам да добавя, за да не се разубеждаваш, че командите са палцови и са много по-удобни от тези на по-евтиния One /той е с Revoshift/, към който се бях насочил първоначално. Спирачните лостчета са изцяло алуминиеви /марката е Logan/, а не алуминий + пластмаса.
Аватар
Pirate

Мнениеот Aggressiv » Сря Авг 29, 2007 10:21 am

Оригиналните на One-а не винаги са gripshift,аз като си взимах моя Драг бяха палцови.
Продава се перфектен Drag One:
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=27515
Изображение
Аватар
Aggressiv

Рейтинг: 1200

Мнениеот gabongo » Съб Сеп 01, 2007 1:58 pm

Ако си купувате Гризли по-добре да е с v-brake спирачки. Варианта с дискова отпред е голям компромис за сметка на визията.
И аз съм доволен от моето Гризли, разбира се малко съм го тунинговал според моите изисквания. :) Командите са ми палцови, комбинирани със спирачка. Грипове TIOGA, кормило Truvativ XC-AM, XR, седалка SR Mach. Спирачки Shimano Deore, курбел Shimano Turney 28/38/48.
Запазих дерайльора и декланшора ( май така им казват) и вилката, която не е нещо особено но не е и лоша за градско каране или лек пресечен път. По-натам ще сменям лапата с Truvativ и предната вилка с по-добра.
Рамката като здравина не знам колко отстъпва на Ontario но едва ли е много по-слаба както обикновено се твърди. Мисля, че ако Гризли не става за чукари то и Онтарио няма да стане. Силата на Онтарио е в по-добрите компоненти но Гризли след тунинг може и да го задмине. :)

За определени неща сигурно греша но не съм се родил научен. :)
gabongo

Рейтинг: 1200

Мнениеот outfaced » Съб Сеп 01, 2007 9:21 pm

що ми се види, че на онтарио рамката е значително по стабилна .. и отзад и отпред с подсилките.

Поне на картинка така изглежад де :)
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот RAM-FR » Съб Сеп 01, 2007 9:34 pm

:puke:
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот Pirate » Нед Сеп 02, 2007 12:45 am

gabongo: здравей - имам голяма молба към тебе, която надявам се ще е от полза и на други хора, които имат Гризли или се двоумят за покупката му /аз съм от първите/: ако може да постнеш снимки на колелото ти с подобренията и да разясниш като за по-начинаещи кое, как и защо, т.е. с какво тези компененти са по хубави, за да имаме идея какво може да се подобри. Ако помниш и цените на новите компоненти ще е супер. Мерси предварително.

Относно рамките - мисля, че няма особен смисъл да се сравняват тъй-като се предлагат в различни размери, така че ако някой трябва да избира е хубаво, че има всички възможни комбинации при колела с близък бюджет. Аз също съм останал с впечатлението, че по-високата цена на Онтариото е заради по-високия клас оборудване, а не заради разлика в цената на рамката при положение, че рамките са китайски или тайвански... - лично виждане.
Аватар
Pirate

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти