Моя Скрапер

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Моя Скрапер

Мнениеот ilirobus » Пет Мар 07, 2008 2:41 pm

Ето го моя скрапер,да е минал 50 километра най-много .Купил съм го май началото на 2007 година . Рядко се кара,че залегнах на ученето и не ми остава време,но се натъкнах на форума и се сетих ,че имам колело .
Та така почнах да го трасформирам лека полека.На снимките е в оригинален вид,но не малко е свършено по него .

Скрапера е марка Leader.
Има 8(осем) скорости Shimano,отпред венеца е 1(един) с придържащи ролки .
Предната спирачка е дискова,но апарата не е нещо нестандартно и скъпарско .
Задната спирачка е обикновена алуминиева,марка не мога да кажа .
Рамката е от алуминий и е доста лека .

Смених му педалите,че от 5 идиотски изпълнения на главната преди време се строшиха .
Отпред купих още един спейсър(пръстен) на вилката , че беше идиотски сглобено и не се стягаше достатъчно .
Регулирах предната и задна спирачки .

Взех си Leader ,понеже и стария скрапер беше от същата марка и магазин, а вече е на около 7/8 години .
Знам ,че доста хора не уважават българските и по-специално Leader ,но аз не търся нещо скъпарско,а такова дето да ми върши работа и да ме кефи .С малко работа и смяна на някой евтинджос части се получава едно доволно байкче.
Недостатъка е в сглобяването и реглажа на скоростите .Заводски са доста хамалски сглобени,но това се оправя.

Искам да ми кажете,нещо за това колело, скоростите,окачването и спирачките .Да го прецените един вид .
И дали мога да намеря някакви спирачни накладки за дискова спирачка,които да имат малко по-меко феродо,че моите като спират и скърцат ужасно независимо дали е мокро или не .
И къде в Пловдив да намеря някой майстор ,който да ми нагласи скоростите,че нещо не мога да ги налуча .

Стига съм приказвал ето малко снимки да видите за какво става въпрос .
http://img.data.bg/i.php?show=843495&ctrl_id=lk4rjm#img
http://img.data.bg/i.php?show=843499&ctrl_id=bae832#img
http://img.data.bg/i.php?show=843505&ctrl_id=euyxx5#img
http://img.data.bg/i.php?show=843508&ctrl_id=h8tcp7#img
Skult team bikes
ilirobus

Рейтинг: 1205

Мнениеот D-RIDER » Пет Мар 07, 2008 9:29 pm

Нещо рамката не ме кефи пък за компонентите да не говорим ама щом си решил да ги сменяш по добре смени рамката и сси напраи хубаво колело. ;)
Аватар
D-RIDER

Рейтинг: 936

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пет Мар 07, 2008 9:53 pm

D-RIDER написа:Нещо рамката не ме кефи пък за компонентите да не говорим ама щом си решил да ги сменяш по добре смени рамката и сси напраи хубаво колело. ;)

A защо като чуете нещо ралично от РАМ все плюете върху него,говоря за българките марки :(!: )
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Just crazy » Пет Мар 07, 2008 9:57 pm

TeDo_BaPHa написа:
D-RIDER написа:Нещо рамката не ме кефи пък за компонентите да не говорим ама щом си решил да ги сменяш по добре смени рамката и сси напраи хубаво колело. ;)

A защо като чуете нещо ралично от РАМ все плюете върху негоговоря за българките марки :(!: )

Защото нали се сещаш че големите Pro-а карат само RAM.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D
Аватар
Just crazy

Рейтинг: 1284

Мнениеот hitar_potter » Пет Мар 07, 2008 10:30 pm

Начи всяко нещо според карането :) Ако човека само кара в града/парка не му е нужно нищо повече :) Ако ли пък не, сам ще разбере недостатъците (те ще се появят само при каране извън предназначение) и ще си смени байка :)

@ ilirobus, пожелавам ти да си го караш дълго време и много да му се радваш :)
Аватар
hitar_potter

Мнениеот otka4al4o » Пет Мар 07, 2008 10:52 pm

Доста радва това колело. Прост пример че щом има желание и кеф от резултата парите не са важни. Със здраве да го караш :beer:
maxvolume написа:Ей "did".. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
Аватар
otka4al4o

Рейтинг: 1874

Мнениеот ilirobus » Пон Мар 10, 2008 11:01 am

Предложете с какъв друг преден амортисьор да сменя сегашния, който да става на тая рамка .
Марка ми трябва,и евентуално цена.
Skult team bikes
ilirobus

Мнениеот Charger92BG » Пон Мар 10, 2008 11:47 am

Duro ? Dirt Jumper 3 ?
Charger92BG

Рейтинг: 1327

Мнениеот ShadowBoy » Пон Мар 10, 2008 4:11 pm

На мен лично колелото ми допадна.
Рамката си е много готина,карал съм такава и ми хареса (за здравина незнам,но ми изглежда здрава).За мен има какво да му смениш още(и то много),но може би ти не си някой,който кара сериозно и му трябва избарано от всякъде.Карай си го с кеф и му отделяй повече време :)
@D-RIDER - Явно много неразбираш,защото казваш,че рамката не те кефи)..тук не се гледа дали е красива или не.Най-вероятно не и е допаднала "пречупката" одзаде на тръбата в която се слага колчето(така де се изразя..направено е така,защото е по-сигорно и може би това е един + за геометрията.
Скъпото винаги излиза ефтино!
Аватар
ShadowBoy

Рейтинг: 1065

Мнениеот vaniopi4a » Пон Мар 10, 2008 5:25 pm

Май темата не е за този раздел, а за "Радост за окото (видео и снимки)".

@ShadowBoy - Иначе нз какъв плюс била извивката на седалковата тръба. Според мен е точно обратното, тази чупка прави рамката много по-неустойчива, но както и да е.
Me & [url=http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5388222]My
[/url]Bike
Аватар
vaniopi4a

Рейтинг: 982

Мнениеот ilirobus » Вто Мар 11, 2008 10:58 am

Shadowboy , аз съм някой ,който си прави отвреме навреме колелото,та като кара сериозно да е сигурен,че ще се върне обратно :)

Би ли споделил според теб, какво трябва да сменя и с каква по-точно марка и част .
Всеки е добре дошъл да сподели идея ;)
Skult team bikes
ilirobus

Мнениеот MIRO A » Вто Мар 11, 2008 11:22 am

TeDo_BaPHa написа:

A защо като чуете нещо ралично от РАМ все плюете върху него,говоря за българките марки :(!: )

РАМ са от малкото компании, които съчетават перфектно частите и рамките и то на поносими за нас българите цени (все пак не всеки е със заплата по няколко хилядарки). Направи сравнение м/у един РАМ и един Драг, които са с еднакви предназначение и цени. Кое ще трябва в последствие да ъпгрейдваш повече? На кое са по качествени компонентите? Отговори си на тези въпроси и ще разбереш.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот SpoileR » Сря Мар 12, 2008 10:45 am

extra e колелото! :)
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот hristo anastasov » Чет Мар 13, 2008 9:28 pm

колелото е супер харесвами вилката.........
и мойе ли да ми одговориш тези нешта при веригата колко струват и как се наричат и от каде си ги взе
hristo anastasov

Рейтинг: 946

Мнениеот ilirobus » Пет Мар 14, 2008 10:29 am

Колелото е такъв клас и така го купих.
Ролките си бяха там като го взех.Незнам какви пари са .
Те придържат веригата да не падне като скочиш от високо или направиш друга подобна идиотщина .Отпред венеца е 1 ,а отзад са 8.Затова е със 8 скорости .

Двайте идеи кои по-точно компоненти да сменя и с какви .
Благодарско :) :agree:
Skult team bikes
ilirobus

Мнениеот kpax » Пет Мар 14, 2008 9:15 pm

TeDo_BaPHa написа:A защо като чуете нещо ралично от РАМ все плюете върху него,говоря за българките марки :(!: )

Във всяка област има лидери и имитатори. Аз предпочитам да купувам от първите. Остава ми приятното усещане, че съм си дал парите на когото трябва, а не само за каквото трябва. Приемам го за обща потребителска култура, която помага на компаниите с визия да вървят напред.
Аватар
kpax

Рейтинг: 1655

Мнениеот bodo » Съб Мар 15, 2008 10:45 am

kpax написа:
TeDo_BaPHa написа:A защо като чуете нещо ралично от РАМ все плюете върху него,говоря за българките марки :(!: )

Във всяка област има лидери и имитатори. Аз предпочитам да купувам от първите. Остава ми приятното усещане, че съм си дал парите на когото трябва, а не само за каквото трябва. Приемам го за обща потребителска култура, която помага на компаниите с визия да вървят напред.
този велосипед си е Leader така или иначе :)
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти