Опитвам да се ориентирам какво колело да си взема, тъй като имам сравнително противоречиви изисквания към него. За момента имам колело на Reactor -Vamp с 24 плоски спици и 21 скорости. Като цяло не съм доволен от него(много често се разваля) и в момента има счупени спици, който не мога да сменя, както и ужасно скърцане, заради което трябва да го смазвам всеки ден.
Сложил съм му слим гуми и обичам да го карам бързо. Харесва ми, че е стабилно на пътя, но вече ме ограничава откъм скорост, затова си търся ново колело. Веднага сигурно бихте казали да си купя шосейка, но аз не съм карал такава и ме притесняват някои неща. Като например спирачките, който са тип кантарче, стабилността му на пътя и в завой, здравината и като цяло едва ли е удобно за каране из града(дължината на спирачния път сигорно е по-голяма и е по-малко маневрено).
Затова се чудя има ли байк, който да не е шосейка и да може да се движи бързо почти като такава, разбира се с по-голямо усилие.
Предполагам в случая важните компоненти са хубави главини, курбели с повече зъби и венец касета с повече скорости, както и аеродинамични капли. Целата е бързо и агресивно каране

Ако някой изкаже мнението си ще съм много дволен, защото в момента дори аз съм объркан.(ако е от значение съм висок 176 см и тежа 65 кг.)
П.П. Извинявайте, ако съм допуснал някаква грешка в поста.