Бюджетна вилка до 200 лева

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Бюджетна вилка до 200 лева

Мнениеот papi007 » Нед Мар 22, 2009 1:45 pm

Привет съфорумници :) От няколко дни съм се засилил да сглабям на сестра ми велосипед, като единственото нещо което остана да сложа, е преден амортесьор. Хлапето е на 13 (скоро на 14), и като за рожденния ден, мисля да и подаря една стабилна и добра предница, която да не струва кой знае колко. За това мислех един SR SUNTOUR RAIDON да и сложа, защото горе долу я дават работеща вилка за парите си. Всичко хубаво, но пък един човек ми каза че доста добър вариант е и Marzocchi z5 и честно казано се замислих кое да бъде! За 2та немога да намеря колко тежат (сънтура уж го дават 1.9 кг, ама дали е толкова.. някой да каже със сигурност), за да знам кой ще свърши работа за "детския" велосипед. Забравих да спомена че рамката е HT1 и незнам дали 80 милиметровия ход няма да и развали геометрията. Също така дали цокито се предлага с обикновенна ос? Пивотите за V-brake-а свалят ли се , че ще слагам и диск, пък не е много красиво да стърчат разни работи! Други предложения също се приемат (дарт-овете на рок шок мисля че не са никак удачен вариант!) Бюджета ми е 200 лева , не че не бих искал да и сложа марцоки MX pro lo, дет е 350 кинта, ама... Все пак и за моя кашон трябва да остане нещо.

Best wishes, papi007 :beer:
Аватар
papi007

Рейтинг: 2000

Мнениеот DTD » Нед Мар 22, 2009 2:25 pm

По-добре ще е ако и сложиш raidon-a ,защото щом е момиче се предполага ,че няма да го блъска много ,а това е и лошата слава на suntour ,че се разлуфтват бързо ,но в твоя случай не мисля ,че ще има проблем.Колкото до MZ-то не мисля ,че вилка от 2000 година било то и marzocchi може да се сравнява със вилка конструирана и пусната в производство 8 години по-късно. :)
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот hitar_potar » Нед Мар 22, 2009 3:28 pm

здр, папи :) , не съм си имал работа с рейдон, но мога да споделя мнението си за мъъъничко по-скъпия сънтър епикон. доколкото знам, теглото му се върти около 1,9-2,0 кила. :) карам го от около месец и половина - два, изключително съм доволен от работата му, когато е напомпен за кг ми, неутрализира и дооооста малки препятствия, досега не се е разлуфтил и грам, при положение, че го подлагам на тормоз - стъпала, спускания по пътеки, обзаведени с скокове (заради липсата на добра техника и поне малко акъл доволно много пъти вече се приземявам с цялата си тежест на предна гума, някой път и без попивка, сънтъра поема много добре) за QR ос е, доколкото знам по-новите екземпляри (моя е един от първите) предлагат и версия с 15мм проходна ос и още една разцветка - или черен, или светлосив (или нещо подобно). :) доколкото знам, епикон има версии със 140, 120 и 100мм ход, пивоти за V-brake няма, само за диск е. единствения проблем, който имах с вилката, беше наскоро - изпусна малко въздух (не напълно, но достатъчно, за да потъне на 2/3 само като седна на байка), проблема беше, че гайката под винтила за помпенето на вилката не беше стегнат добре заводски. ремонта (затягане на гайката) беше напълно безплатен и в рамките на 3 минути, включително и помпенето, мисля в новите екземпляри този бъг отсъства. и другото, което направи впечатление, бе, че при температури от около 10градуса и надолу работата на амортисьора малко се вдървява, но трудно се усеща това, освен ако не е страшен бахърляк. но предполагам сестра ти няма да излиза да кара по студовете. :) общо взето мнението ми е, че сънтъра наистина си заслужава парите и е доста работеща. успех с покупката. :) :beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти