Съвет за велосипед

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за велосипед

Мнениеот JaVa » Чет Апр 23, 2009 10:22 pm

Здравейте, ще карам направо. Нов съм изцяло в областта и не правя разлики между многоо от частите. Искам колело за из града + евентуални походи като няма се използва много екстремно (нов съм все пак). Висок около 170-175 около 65 кг и бюджет около 700 лева (не е твърда цена, но нека не я надвишаваме много). Ходих в магазина в Младост 1, препоръчаха ми един bike за около 690 лева, но понеже съм неук и не ми говореше нищо - единственото, което разбрах е, че е канадска марка(търсих в google, ама не намерих такова животно) и спрямо Scot и RAM предлага по-добра екипировка.
JaVa

Рейтинг: 1205

Re: Съвет за велосипед

Мнениеот codename47 » Чет Апр 23, 2009 10:39 pm

може би е ставало дума за Mongoose: http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 57&&page=8 :dontknow:
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Рейтинг: 2000

Мнениеот JaVa » Чет Апр 23, 2009 10:46 pm

codename47 написа:може би е ставало дума за Mongoose: http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 57&&page=8 :dontknow:

Да, точно това е но марката ми бе някак странна и неможах да я запомня/намеря :) . Какво Ви е мнението за bike-а (от към екипировка) и подлежи ли на подобрения?
JaVa

Мнениеот veskoz » Чет Апр 23, 2009 10:56 pm

Да подлежи. Никък не е зле, но мисля че едно онтарио може да ти предложи почти същото като изпълнение на много по-добра цена. Тук предимството е малко и то е по-добра цена на рамката при евентуална продажба на старо. Има и нелоши ТРЕКчета на тази цена(даже имат и 20% отстъпка). Това е според мен. ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот JaVa » Чет Апр 23, 2009 11:06 pm

Какво е + и - на едното на другото:
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 207&lang=2
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 257&lang=2
http://screambikes.eu/product_info.php?products_id=897

Наясно съм, че дискова спирачка в този ценови клас не е най-удачното.
edit: @veskoz извини ме, но кои е "ТРЕК" имаш впредвид -4300?
JaVa

Мнениеот veskoz » Чет Апр 23, 2009 11:41 pm

JaVa написа:@veskoz извини ме, но кои е "ТРЕК" имаш впредвид -4300?
- примерно :agree:
Разликата е в шините, главините и спирачките. Аз бих взел онтариото на тази цена.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот pe60t0 » Пет Апр 24, 2009 1:31 pm

Ако ще използваш велосипеда главно в града, и за някакви кратки разходки по горите, вземи си Drag Ontario и с останалите 100-200лева си купи нещо друго. Успех

ПС: Дори не е нужно да е нито Pro, нито Team Edition.
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот JaVa » Пет Апр 24, 2009 5:24 pm

Не искам да ме разбирате погрешно, но немога да направя разликата между нормалния/Pro/TE ... единственото, което видях и то е на пръв поглед е заключващия се преден амортисьор(нормалния и PRO). Третирайте ме като идиотче :eyebrow: ,защото не правя никаква разлика между компонентите и ми е трудно да разбера да ли си заслужават 100-150 лв отгоре. Искам оптималното в този ценови клас (600-700 лева) и не съм се спрял на конкретен -scott, drag и т.н. Благодаря за разбирането :beer: .
JaVa

Мнениеот pe60t0 » Пет Апр 24, 2009 6:08 pm

JaVa написа:Не искам да ме разбирате погрешно, но немога да направя разликата между нормалния/Pro/TE ... единственото, което видях и то е на пръв поглед е заключващия се преден амортисьор(нормалния и PRO). Третирайте ме като идиотче :eyebrow: ,защото не правя никаква разлика между компонентите и ми е трудно да разбера да ли си заслужават 100-150 лв отгоре. Искам оптималното в този ценови клас (600-700 лева) и не съм се спрял на конкретен -scott, drag и т.н. Благодаря за разбирането :beer: .

Щом искаш оптималното, тогава :

Drag Ontario Team Edition e твоят избор, разликите му с другите видове Онтарио са(поне това което виждам в сайта на Bike Center):

XCM вилка със заключване(полезно е ако въртиш по наклон доста)
Заден дерайльор от по-висок клас(Alivio)
Механична дискова спирачка Tektro(Която въпреки, че не е особено качествена, спира по-добре от вибрейк. Също така главината е за диск, което ти позволява в бъдеще по-лесно да ъпгрейднеш с по-хубава дискова спирачка(това липсва при модела без диск)).

Аз ако трябваше да си купя оптималното в този ценови клас. Под оптимално разбирайки възможно най-качественото за парите, това би било Тийм Едишъна.

Не съм запознат с разните модели на Scott, някой ако знае да каже. Гледам, че доста хора си купуват BeOne от chainreactioncycles.com. Може и това да разгледаш като вариант.

Успех :beer:
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот hitar_potter » Съб Апр 25, 2009 12:00 am

Има една доляма разлика между нормалното онтарио и про версията - задната главина е на шлици, а не на резба. На пръв поглед, това звучи маловажно, но ти спестява ходене по мъките - поне ли да се криви оста на главината на резба, единственото решение е нова главина... което значи нови спици и нови венци... Демек, пари... А разликата м/у про и ТЕ за мен е неоснователна и според мен, от драг трябва да направят ТЕ-то едно ниво над това, което е в момента..

Моят глас е за Драг ПРО/Спринт Аполон
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот to4nia » Съб Апр 25, 2009 9:38 am

Здравейте,отскоро имам" Drag Ontario Team Edition " купих го чисто нов преди около 20дена,като цяло съм доволен пробвах го и в гората (имам предвид по горски пътеки) и мога да кажа,че за тези пари това колело си струва! Има малко разминавания от това което е обявено като окомплектовка и това което идва например: Кормилото и лапата са "Ritchey" а не "ZOOM",гумите са "Schwalbe",предната спирачка диска не е 160 а е 180mm, и шините са "Mach 1".Това са все пак по-добри компоненти от това което е обявено в различните сайтове и аз останах приятно изненадан когато ми дойде" Ontarioto "! Не мога да ти препоръчам колело от горепосочените защото не съм карал останалите,но и ако вземеш "Ontarioto" няма да сбъркаш!
to4nia

Рейтинг: 1193

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти