Главина шлиц за 6 венеца?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Главина шлиц за 6 венеца?

Мнениеот drum_sk8_er » Вто Юли 14, 2009 12:18 pm

Имам следното въпросче:
Има ли на пазара у нас задна главина на шлиц подходяща за 6 венеца и съответно 6 венеца касета?Проверих доста сайтове до сега и не съм попаднал на такъв продукт.Ако може да ми пратите линкове.
drum_sk8_er

Рейтинг: 1200

Re: Главина шлиц за 6 венеца?

Мнениеот ico 1 » Съб Юли 18, 2009 8:23 am

Не съм виждал такава главина. Разбирам на къде биеш. Вземи си за 7 венеца и просто няма да използваш най-малкия или най-големия(по избор,зависи от дерайльора как ще го регулираш).
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот рс » Съб Юли 18, 2009 12:06 pm

Имам една таква изхвърлена в мазето. Венците не са UG, ами с високи зъби като на китайски бегач - за какво са ти такива? Но пък няма нужда да се сменят заедно с веригите - имаш икономически ефект от таква демодернизация.
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Мнениеот drum_sk8_er » Съб Юли 18, 2009 5:30 pm

ico 1 написа:Не съм виждал такава главина. Разбирам на къде биеш. Вземи си за 7 венеца и просто няма да използваш най-малкия или най-големия(по избор,зависи от дерайльора как ще го регулираш).

Мислил съм си го това,ама рамката няма да побере главина за 7 венеца.Шест е максимума.Ще сменям всичко отзад на колелото и се чудех дали мога да подобря главината и венците,за това питам.По принцип не държа толкова на шлица,повече държа главината да е максимално добра,ама май всички по-скъпи са от 7 нагоре.В момента съм със Formula от най-евтините за 10-11 кинта на резба и така като гледам единственото подобрение което мога да направя е да си взема същата ама с QR.
drum_sk8_er

Мнениеот drum_sk8_er » Съб Юли 18, 2009 5:32 pm

рс написа:Имам една таква изхвърлена в мазето. Венците не са UG, ами с високи зъби като на китайски бегач - за какво са ти такива? Но пък няма нужда да се сменят заедно с веригите - имаш икономически ефект от таква демодернизация.

Тая главина едва ли ще пасне на MTB щом е правена за шосейка.А и да пасне,мисля че няма да е никак здрава.
drum_sk8_er

Мнениеот did » Съб Юли 18, 2009 7:17 pm

drum_sk8_er написа:
рс написа:Имам една таква изхвърлена в мазето. Венците не са UG, ами с високи зъби като на китайски бегач - за какво са ти такива? Но пък няма нужда да се сменят заедно с веригите - имаш икономически ефект от таква демодернизация.

Тая главина едва ли ще пасне на MTB щом е правена за шосейка.А и да пасне,мисля че няма да е никак здрава.

И какъв е тоя "MTB", който не събира главина със 7 венеца? :popcorn:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот drum_sk8_er » Нед Юли 19, 2009 10:09 am

Ами щом няма място за седмица,значи е евтин МТB.Ето го и него,ако това ще помогне във съветите за главината:Изображение
drum_sk8_er

Мнениеот рс » Нед Юли 19, 2009 11:05 am

Главината в мазето за 6 венеца е от планинско колело. Не съм казвал, че е от шосейно. Същото дори се класира доста добре на няколко старта пресечена местност (крос кънтри де) преди години.
Главината си е обикновена касета, но онова със шлиците, за свободния ход, има резба от външната страна и съответно и гайката е друга. Всъщност в мазето стои само това с особената резба, венците и гайката. Главината ще е някоя от всичките в купчината, ако се реши такова сглобяване.
Но не виждам каква е разликата между главина със 6 и такава със 7 венеца - освен в теглото, примерно. Ако има колело, в което не влиза главината, не е нищо особено да се поразпъне с няколко милиметра.
По интересното в мазето са скоростите с твърдо жило. Фиксирането на позициите е долу в обтегача :)
А преди десетина години шосейните и мтб деоре бяха еднакви и не се повреждаха.
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Мнениеот drum_sk8_er » Пон Юли 20, 2009 12:23 pm

Може и аз нещо да се бъркам.Поразрових се в сайтовете на FORMULA и SHIMANO и забелязах,че стандарта на главините е 145 мм дължина на оста и 135 мм o.l.d. ,което предполагам е дължината на тялото.Обаче в официалните сайтове всичките главини са на шлиц,не намерих такава на резба като моята за сравнение.
drum_sk8_er

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти