Upgrade на Школник?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Upgrade на Школник?

Мнениеот the_shooter » Пет Авг 28, 2009 7:55 am

Здравейте, имам един школник (като го гледам 24", с дамска рамка), който от години стои и ръждясва в мазата. Тъй като ми трябва още едно дамско колело за да правим семейни излети в парка, се чудя дали е възможно да му сложа задно движение с вътрешни (или външни) скорости, евентуално една или две спирачки и да го използваме. Въпросът ми е има ли смисъл подобен ъпгрейд и дали цената няма да е близка до тази за ново колело. По сайтовете невидях такива движения да се предлагат като резервни части. Колелото ще се използва единствено за разходки в парка, т.е. по асфалт.
Надявам се да можете да ми помогнете с компетентно мнение, за което благодаря предварително.
the_shooter

Рейтинг: 1200

Re: Upgrade на Школник?

Мнениеот ico 1 » Пет Авг 28, 2009 10:19 am

Няма смисъл от такива интервенции, а и ще ти излезе по-скъпо, отколкото да си купиш някое колело на старо. Примерно някое такова:http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=58553. Другият вариант е ново колело, разбира се :D .
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти