Drag One, Cross Phantom или Drag Grizzly

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Drag One, Cross Phantom или Drag Grizzly

Мнениеот sprinta » Чет Яну 14, 2010 8:03 pm

Здравейте, все още не мога да реша кое от тези колела да си взема. Ще карам наи вече градско и от време на време по някой баир. Знам, че има теми за тези колела във форума, но аз искам да попитам кое ще издаржи повече на далги пътища, защото имам познат който е със Drag One, което е на 2 години и вече се е разкърцало от сякаде и Coss Phantom което почти не е мръднало за което много се учудвам. :dontknow: Помигнете ми със избора! :praying:
Аватар
sprinta

Рейтинг: 1118

Re: Drag One, Cross Phantom или Drag Grizzly

Мнениеот Fanatico » Чет Яну 14, 2010 8:16 pm

Оо боже,
карах Крос Фантом, ама са уверих, че от Крос няма смисъл ... Частите са толкова в долните нива, че просто не знам.
По-добре дай пари за нещо, което така и така ще му сменяш частите, но поне да има смисъл да ъпгрейдваш за в бъдеще. :agree:
А за този Драг, дето се бил разкърцал, си е нормално, все пак колелото е с по-нискокачествени части, а ако не се кара по предназначение да не говорим ...
Затова от ценови диапазон, който си посочил в една друга тема (300-400лв), бих предпочел Драг Гризли. Тъкмо рамката си е по-голяма за по-удобно въртене, тъкмо има възможности за надграждане. И само не казвай, че за тези пари искаш да е с шок. :crazy:
Все пак успех с избора ! :beer:

П.П. Все пак ако има някаква промяна за парите, с които ще се разделяш кажи, понеже за мен Онтарио за тази цел си е повече от идеално. ;)
Ето ти разновидности на Онтарио (+т'ва гледам, че има някакво намаление :eyebrow: )
http://screambikes.eu/velosipedi/velosi ... ion-1.html
http://screambikes.eu/velosipedi/velosi ... pro-1.html
http://screambikes.eu/velosipedi/velosi ... tario.html
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот 5roff » Чет Яну 14, 2010 8:53 pm

Здравей. Аз карам Драг Гризли. Когато го взех беше с доста нисък клас монтаж Tourney, поради което имаше доста неприятни звуци при превключване, а и при преминаване по неравности веригата "биеше" яко в рамката. Поради посочените причини започнах леко полеко т.нар. ъпгрейд. Сегашната окомплектовка на Гризлито мисля, че е по-добра от тази преди 2,3 години, т.е. поне задната главина би трябвало да е на шлици (не резба). При мен тя беше резба та и нея трябваше да сменя :crap: ... имай впредвид , че размерите на Гризлито са големи (т.е. ако си нисичък ще ти е малко неудобно). Вилката като за начало става. Като цяло рамката е доста здрава (когато започнах да карам бях 120кг :blush: ), въпреки големите си размери е доста лека, а според мое мнение е и доста красива. Ако решиш да вземеш точно това колело, смяната на дерайльора (аз го смених с Alivio), евентуално и касетата с 8-ца, колелото става доста приятно... НО това струва пари, та ти си реши. Всичко е в желанието.

Друга възмжност е да го вземеш 2-ра ръка и парите които ти остават до цената на ново да надграждаш.

Успех и дано съм ти помогнал с мнението си. :peace:
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот joropc » Чет Яну 14, 2010 8:56 pm

sprinta написа:Здравейте, все още не мога да реша кое от тези колела да си взема. Ще карам най вече градско и от време на време по някой баир. Знам, че има теми за тези колела във форума, но аз искам да попитам кое ще издържи повече на дълги пътища, защото имам познат който е с Drag One, което е на 2 години и вече се е разкърцало от всякаде и Cross Phantom, което почти не е мръднало ,за което много се учудвам. :dontknow: Помoгнете ми с избора! :praying:

Вземи си това:
http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=341
Поне ще ти тича на NIK-a. :D
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Рейтинг: 2000

Мнениеот ico 1 » Чет Яну 14, 2010 9:16 pm

Drag One, Cross Phantom или Drag Grizzly - и аз бих избрал "аполон" измежду тези трите. :D
Аватар
ico 1

Мнениеот FighteR » Чет Яну 14, 2010 11:11 pm

Събери пари и си купи нещо по-добро, парите не се дават всеки ден.Като за начало един Спринт Аполон ще ти върши работа, но ако имаш възпожност да събереш пари за Драг Онтарио Про ще е най-добре. :beer:
Аватар
FighteR

Рейтинг: 1220

Мнениеот wicked_bro » Пет Яну 15, 2010 4:53 pm

аз предлагам аполон или крос спринтер..те се почти еднакви..евентуално като му смениш вилката и нещо друго и.. ще стане 400лв ...ама за тия пари вече на никой не бих препоръчал; да зима ново колело,поне от моя опит и гледна точка щото за 400 спокойно може да земеш нещо дето е струвало 1000 и ако не е тормозено ще те слуша повече от новото
повече информация и снимки има в майспейса и фейсбука,ако някой се интересува да рови там.имам и скайп: wicked_and_wild,за повече контакти ползвайте разклонител
Аватар
wicked_bro

Рейтинг: 1609

Мнениеот sprinta » Пет Яну 15, 2010 5:53 pm

wicked_bro написа:аз предлагам аполон или крос спринтер..те се почти еднакви..евентуално като му смениш вилката и нещо друго и.. ще стане 400лв ...ама за тия пари вече на никой не бих препоръчал; да зима ново колело,поне от моя опит и гледна точка щото за 400 спокойно може да земеш нещо дето е струвало 1000 и ако не е тормозено ще те слуша повече от новото

До някъде си прав ама новото си е ново.
Аватар
sprinta

Мнениеот FEAR » Съб Фев 13, 2010 11:44 pm

sprinta написа:
wicked_bro написа:аз предлагам аполон или крос спринтер..те се почти еднакви..евентуално като му смениш вилката и нещо друго и.. ще стане 400лв ...ама за тия пари вече на никой не бих препоръчал; да зима ново колело,поне от моя опит и гледна точка щото за 400 спокойно може да земеш нещо дето е струвало 1000 и ако не е тормозено ще те слуша повече от новото

До някъде си прав ама новото си е ново.

Какво точно имаш предвид под ''новото си е ново''.Вместо да си вземе хубаво колело със свестни спирачки, вилка и други части, ще търкаля нещо скапано.С него ще изпита много по-малко кеф от карането.

Това по принцип, а конкретно за този случай ако нямаш големи амбиции за планина, пътеки, скокове , а искаш нещо издържливо, което да се ''движи'' без нещо специално, се насочи към Аполона.Но все пак съм за втора ръка велосипед. ;) ;)
eksa написа:Е,ако под един к*р над земята разбираш 5 метра ,тогава евала. :D
Аватар
FEAR

Рейтинг: 1112

Мнениеот veskoz » Сря Фев 24, 2010 1:42 pm

Grizzly!
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот golf_5_r32 » Пет Фев 26, 2010 4:38 pm

Няма 2 мнения аз карах Гризли.. но веднага сменях заданта галвина.. понеже аз изкривих 3 4 оси и то там идват големи проблеми с рамката :)
Аватар
golf_5_r32

Рейтинг: 1200

Мнениеот sprinta » Съб Фев 27, 2010 1:11 pm

Благодаря на всички които ми помогнаха! В най-скоро време мисля да си зема Онтарио поне да знам за кокво съм дал парите и няма да м е е яд. :D Още венъж благодаря! ;)
Аватар
sprinta

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти